p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Ποσό 20.000 ευρώ που συγκεντρώθηκε από την πώληση έργων του ζωγράφου Ευθύμιου Βαρλάμη διατέθηκε στους πυροπαθείς της Ηλείας


Βιέννη- Μέρος του ποσού (10.000) είχε συγκεντρωθεί σε εκδήλωση που είχε οργανωθεί στην Αυστρία, από το ζωγράφο Ευθύμιο Βαρλάμη και το Σύλλογο Μακεδόνων της Βιέννης, στην πλατεία του Αγίου Στεφάνου στο κέντρο της Βιέννης, όπου διατέθηκαν έργα του ζωγράφου, σε συμβολική τιμή, στους περαστικούς.
Με παρότρυνση του αντιπροέδρου του συλλόγου Μακεδόνων της Βιέννης, εμπόρου Χάρη Ζίκου -ο οποίος κατάγεται από την Κοζάνη-, η δράση συνεχίστηκε με έκθεση έργων του Βαρλάμη στην Ελλάδα, στην Κοζάνη (σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέα Λεούδη). Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τη διάθεση των έργων (20.000 ευρώ), παραδόθηκε στον δήμαρχο Ωλένης Γιάννη Παναγόπουλο και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου του δημοτικού διαμερίσματος Γούμερου Κωνσταντίνο Κολοβάδη. Το ποσό θα διατεθεί για την αποπεράτωση του Πολιτιστικού Κέντρου του Γούμερου που τιμητικά θα ονομαστεί «Το Σπίτι της Κοζάνης».

Η παράδοση της επιταγής έγινε στον εκθεσιακό χώρο του μετρό στο Σύνταγμα της Αθήνας, όπου παρουσιαζόταν η έκθεση του Ευθύμιου Βαρλάμη «Τα Βουνά της Πατρίδας μου» και ο καλλιτέχνης δεσμεύτηκε να δωρίσει έργα του που θα πλαισιώσουν και θα κοσμούν μόνιμα το πολιτιστικό κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: