p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

«ΤΕΡΤΙΠΙΑ» ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΡΠΙΑ


 «ΤΕΡΤΙΠΙΑ» ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΡΠΙΑ
Ως εμπαιγμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  προς  τους  αγρότες  θεωρεί ο αντινομάρχης Ηλείας Νίκος Μιχαλόπουλος την αποζημίωση για την ακαρπία σε εσπεριδοειδή και σε ελιές . Με συνέντευξη που παρεχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ ο κ Μιχαλόπουλος καυτηρίασε την πολιτική του υπουργείου  στο θέμα των αποζημιώσεων ενώ επιτέθηκε σε όσους προσπαθούν έντεχνα να μεταφέρουν τις ευθύνες στην νομαρχία Ηλείας για δήθεν καθυστέρηση αποστολής των πινάκων για την αποζημίωση . Ο κ Μιχαλόπουλος μεταξύ άλλων είπε
 «Θεωρώ  ότι οι τιμές αποζημίωσης  των 2,9 έως 1,8 ευρώ/στρέμμα  είναι εξευτελιστικές, δεν ανταποκρίνονται στο μέγεθος της ζημιάς και κάθε  άλλη δικαιολογία για μετάθεση ευθυνών είναι ανήθικη   και απαράδεκτη.
  Δυστυχώς για τους αγρότες της Ηλείας και γενικότερα για την οικονομική κατάσταση του Νομού μας το 2008 ήταν η χειρότερη χρονιά  γιατί εκτός των άλλων η ακαρπία στις ελιές και τα εσπεριδοειδή  ήταν καθολική
 Παρόλο  που ως Ν.Α. Ηλείας προσπαθήσαμε να αλλάξουμε  την ΚΥΑ και έγκαιρα είχαμε επισημάνει ότι  με τους περιορισμούς και  τις εξαιρέσεις πολλοί παραγωγοί  δεν θα δικαιωθούν, δυστυχώς με την  ανακοίνωση των πορισμάτων  επιβεβαιωθήκαμε.
      Το  Υ.Α.Α. με διάφορες δικαιολογίες για δήθεν καθυστέρηση στοιχείων από πλευράς Δ/νσεων Αγροτικής Ανάπτυξης  προσπάθησε και πέτυχε να δώσει όσο το δυνατόν λιγότερες αποζημιώσεις  στους εσπεριδοκαλλιεργητές  του Νομού μας.
      Παρά  το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο δυστυχώς κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι οι επικοινωνιακού τύπου «λύσεις», ή οι λύσεις στη λογική του κατόπιν ενεργειών μου καθώς και η γνωστή τακτική της μετάθεσης των ευθυνών σε άλλους δεν βοηθάνε πλέον στην επίλυση των αγροτικών προβλημάτων.
      Γι’ αυτό έστω και την τελευταία στιγμή θα πρέπει να γίνει μια προσπάθεια  από όλους τους φορείς και τους εκπροσώπους των αγροτών να αποσυρθούν τα πορίσματα για τα οποία καμία ευθύνη δεν έχει ο ΕΛΓΑ και να διορθωθεί η αδικία  που γίνεται σε βάρος των εσπεριδοκαλλιεργητών από την πολιτική ηγεσία του Υ.Α.Α.»

                             ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΜΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ 
      Ακόμα μια δυσάρεστη έκπληξη επεφύλαξε  ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε όσους αγρότες  πίστεψαν στην ποιοτική αναβάθμιση του  ελαιολάδου, έφτιαξαν ομάδες παραγωγών   και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης.             Για το θέμα αυτό ο κ. Μιχαλόπουλος είπε σχετικά
     « Ως  Ν.Α. Ηλείας εδώ και δύο χρόνια προσπαθούμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα που έχει να κάνει με τη  σημαντική καθυστέρηση στη πληρωμή του ποιοτικού παρακρατήματος στο λάδι του 2006. Το πρόβλημα αυτό αφορά τρεις ομάδες παραγωγών του Αγ. Γεωργίου με 68 μέλη, της Αλφειούσας με 47 μέλη και του Καϊάφα Ζαχάρως με 22 μέλη και έκταση 3.500 στρεμμάτων περίπου.
      Παρά  τις διαβεβαιώσεις της Διοίκησης  του ΟΠΕΚΕΠΕ ότι θα γίνει η  πληρωμή  του ποιοτικού παρακρατήματος στις 29 και 30/9/2009, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν μπει χρήματα στους λογαριασμούς  των παραγωγών. Μετά από επικοινωνία μου με την Δ/ση του ΟΠΕΚΕΠΕ με ενημέρωσαν  ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει στην εξεύρεση της ανάλογης πίστωσης. Θεωρώ την δικαιολογία αυτή απαράδεκτη γιατί τα χρήματα αυτά έχουν κρατηθεί από τις επιδοτήσεις των ελαιοπαραγωγών και όφειλαν να είναι στα ταμεία του Οργανισμού αφού μέχρι τώρα δεν έχουν αποδοθεί στους δικαιούχους. Συνεπώς θα πρέπει ο ΟΠΕΚΕΠΕ να ενημερώσει άμεσα τους δικαιούχους για το αν και πότε  θα πληρωθούν  και κάποιος θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για όσους παραγωγούς απογοητεύτηκαν και εγκατέλειψαν το πρόγραμμα.»
                    ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: