p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΥΜΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Ο ενιαίος ορεινός Δήμος της ΗΛΕΙΑΣ κατά 85% είναι πλέον πραγματικότητα, είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του σχεδίου << Καλλικράτης>>….. στο ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ
      
     Αλλη μια πρωτοβουλια των Συλλογων μας για την δημιουργια ενιαιου ορεινου ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ για τα χωρια του οροπεδιου φολοης και της ευρυτερης περιοχής του ερυμάνθου πηρε σαρκα και οστα κατα 85%.
        Οι τρεις ορεινοι ΔΗΜΟΙ ( Λασιωνας, Λαμπειας, Φολοης ) και τα ορεινα χωρια του ΔΗΜΟΥ Ολυμπιας συνενωθηκαν σε ενα δημο το αιτημα  κατά 85% πραγματοποιηθηκε .
        Εμειναν απεξω τα ορεινα χωρια των ΔΗΜΩΝ ΩΛΕΝΗΣ  εντάχθηκαν στο Δημο ΠΥΡΓΟΥ και ΠΗΝΕΙΑΣ εντάχθηκαν στο Δημο ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ, γιατι συμφωνα με το νόμο δεν γινοταν διάσπαση στους υπάρχοντες Δήμους, στο μέλλον θα δουν το λάθος τους και θα επανορθώσουν ..  
      Το οροπέδιο Φολόης και η ευρύτερη ορεινή περιοχή του Ευρυμάνθου της Ηειακής Ολυμπιακής Γής είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ( περιοχή natura 2000 ) έχει το μεγαλύτερο δρυοδάσος της ΝΔ Ευρώπης, έχει ένα από τα ωραιότερα και αιωνόβια ελατοδάση της Ελλάδας , διασχίζεται από έξι ποτάμια ( Πηνειός, Ερύμανθος, Ηλειακός Λάδωνας παραπόταμος του Πηνειου , Αλύσιος, Ενηπέας, Κλαδέος ), υπάρχει δίκτυο πράσινων μονοπατιών πάνω από 300 χιλιόμετρα είναι σπαρμένο με δεκάδες μνημεία προϊστορικά, αρχαία, βυζαντινά, και διατηρεί τοπικές πολιτισμικές , θρησκευτικές εκδηλώσεις και έθιμα.
     Επίσης η ευρύτερη ορεινή περιοχή συνδέετε  με τους ολυμπιακούς αγώνες ( ορεινή ιερά οδός Ηλιδας – Ολυμπίας  ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ) και τους άθλους του Ηρακλή  .
     Τα στοιχεία αυτά, αν αναδειχθούν, δύνανται να προσελκύσουν επισκέπτες, και ν’ αναβαθμίσουν την περιοχή παρέχοντας υποστήριξη στους κατοίκους και στις ασχολίες τους ( γεωργία και κτηνοτροφία ), δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας ( από 4-6000 νέες θέσεις εργασίας μπορούν να δημιουργηθούν στην περιοχή με μια ήπια αειφόρο ανάπτυξη ) ώστε να έχει κίνητρο η νέα γενιά να παραμείνει στη γη της και να ευημερήσει.
     Ώστε να μην είναι πια τα χωριά μας χωριά γερόντων.
     Για να επιτευχθούν όλ’ αυτά χρειάζεται ένα ενοποιημένο σχέδιο αειφόρου ανάπτυξης και εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου ( που διαθέτει η περιοχή μας ) το οποίο είναι εφικτό μόνο εάν γίνει διαχείριση της όλης περιοχής σα μια ενιαία γεωγραφική και διοικητική μονάδα, όπως στην πραγματικότητα είναι.
     Εξ’ άλλου είναι σαφές ότι μεγαλύτερης εμβέλειας έργα είναι δυνατό να υλοποιηθούν όταν υπάρξει συγκεντρωμένη προσοχή και δύναμη σ’ έναν τόπο.
       Γιατί να στερηθεί η ορεινή Ηλεία τη δυνατότητα υλοποίησης έργων που είναι απαραίτητα και τα δικαιούται για την ανάπτυξή της;
Ευχαριστούμε τα Μ.Μ.Ε ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ και υπόλοιπης Ελλάδας για την αμέριστη συμπαράστασή τους στις πρωτοβουλίες μας.
Με τιμή για το Δ.Σ.
                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟΣ                                                        ΕΦΗ ΣΚΟΥΦΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: