p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΔΗΜΟ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΑΚΗ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ  ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ 
..... νομίζω ότι σε σχέση με τον ορεινό δήμο που έχει ως επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία  πρέπει να γίνει ορεινός δήμος με επίκεντρο το δήμο Ωλένης, που είναι ορεινός. Η Αρχαία Ολυμπία είναι μια περιοχή που φιλοδοξούμε να την καταστήσουμε παγκόσμιο κέντρο, τη Νέα Ολυμπία, όπως είπε ο Πρωθυπουργός στα πλαίσια του σχεδίου ανασυγκρότησης της Ηλείας και νομίζω ότι θα πρέπει να αφήσουμε εκεί τη δημοτική αρχή να ασχοληθεί με αυτά τα μεγέθη και να μην έχει να λύσει προβλήματα ενός πληθυσμού που θα είναι κατά 80% αγροτικής δραστηριότητας. Πρέπει να το δούμε και οι ορεινοί δήμοι  που πήγαν εκεί, έχουν τις επιφυλάξεις τους.




κάποιος να πει στον βουλευτή μας οτι ο ΔΗΜΟΣ ΩΛΕΝΗΣ δεν είναι ορεινός εκτός απο 5 χωριά στις παρυφές του όρους Φολοη (ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ-ΓΟΥΜΕΡΟ-ΠΕΥΚΗ-ΚΛΙΝΔΙΑ-ΚΑΡΥΑ) .....Ο ορεινός δήμος είναι όμως εφικτό να γίνει μονάχα με την συνένωση των δήμων ΛΑΜΠΕΙΑΣ, ΛΑΣΙΩΝΟΣ, ΦΟΛΟΗΣ και τα ορεινα χωρια των δήμων ΠΗΝΕΙΑΣ και ΩΛΕΝΗΣ.    

1 σχόλιο:

Δημοτικό Σχολείο Αγνάντων είπε...

Η συνένωση των ορεινών χωριών Πηνείας και Ωλένης με τον ορεινό δήμο θα βόλευε μόνο στην περίπτωση που θα συνίστατο ορεινός δήμος από τους νυν Λαμπείας- Λασιώνος- Φολόης. Γιατί αλλιώς μας συμφαίρει να εξυπηρετούμαστε στις υπηρεσίες Αμαλιάδας παρά στις αντίστοιχες Αρχαίας Ολυμπίας... Πάντως, είναι μεγάλη αποτυχία το σχέδιο στην Ηλεία. Καμία συνοχή.