p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΩΛΕΝΗΣ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΣΙΩΝΟΣ

Ο δήμαρχος Ωλένης για τον Καλλικράτη
Τη δημιουργία ενός νέου Δήμου με τη συμμετοχή των Λασιώνος και Ωλένης, προτείνει με επιστολή του προς τη λαϊκή συνέλευση του Δήμου Λασιώνος, ο Δήμαρχος Ωλενης Γιάννης Παναγόπουλος. Ωστόσο, παραθέτει μια σειρά από προϋποθέσεις, για την ομαλή λειτουργία αυτού του δήμου που θα προκύψει. Προτείνει μεταξύ άλλων, να ονομάζεται Δήμος Λασιώνος και ιστορική έδρα να οριστεί ένα δικό του σημερινό χωριό καθώς και οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνονται στο Πανόπουλο. Εκεί, να λειτουργεί επίσης το ΚΕΠ, καθώς επίσης οι υπηρεσιακές μονάδες Γεωργίας-Κτηνοτροφίας, Περιβάλλοντος-Πολιτικής Προστασίας, Τεχνολογίας-Πληροφορικής-Επικοινωνιών και Διαφάνειας και θα είναι και η έδρα της Κοινοφελούς Δημοτικής Επιχείρησης. Ωστόσο, τονίζει τέλος ότι θα πρέπει, έδρα να οριστεί το Καράτουλα.


Ο Βασίλης Παπαντώνης-Δήμαρχος Λασιώνος δήλωσε: 
«Πρέπει η ορεινή Ηλεία να μπορεί να σχεδιάζει το μέλλον της. Δεν θα μας λύσει τα προβλήματα ούτε η Αμαλιάδα, ούτε ο Πύργος ούτε η Αρχαία Ολυμπία» δήλωσε ο κ. Παπαντώνης και τόνισε ότι η Λαμπεία είναι η μόνη «δύναμη» που έχουν για να συμπορευτούν. Επίσης έκανε γνωστό ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Λασιώνος απέρριψε την πρόταση του Δήμου Ωλένης για συνένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: