p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Παρέμβαση για Κοτύχι και Φολόη




Την προστασία των πτηνών στην περιοχή του Κοτυχίου και την διακοπή των καταπατήσεων και των παράνομων ανασκαφών αρχαιοτήτων στο Οροπέδιο της Φολόης ζητεί με Αναφορές που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ι. Ραγκούση, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τ. Μπιρμπίλη και Περιβάλλοντος και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνο, ο Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης ενημέρωσε τους αρμόδιους Υπουργούς για τη μαζική εξόντωση πουλιών που πραγματοποιούν οι λαθροκυνηγοί στη λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου, παρά την απαγόρευση του κυνηγιού στην προστατευόμενη περιοχή, δηλαδή την Α’ ζώνη του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου-Στροφυλιάς. Επίσης, τόνισε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα ώστε να ανατραπεί η απογοητευτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω των σκουπιδιών που προκαλούν τεράστια προβλήματα στην πανίδα και την χλωρίδα της περιοχής.
Στη δεύτερη Αναφορά ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης διαβίβασε την επιστολή του «Συλλόγου Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ερυμάνθου Φολόης «Ο Ωλονός»», στην οποία καταγράφεται το σοβαρό πρόβλημα που παρουσιάζεται στην περιοχή Κούτι του Οροπεδίου Φολόης, εξαιτίας της καταπάτησης δασικών εκτάσεων και των παρανόμων ανασκαφών αρχαιοτήτων στον Αρχαίο Λασιώνα και ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να παρέμβουν άμεσα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα συγκεκριμένα ζητήματα.


Διαβάστε περισσότερα: ΠΥΡΓΟΣ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια: