p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Eπίσκεψη της ΕΟΦ στο ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ

Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου μας του Συλλόγου Γουμεριωτών Ηλείας <Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ > όλων των Φορέων του ΓΟΥΜΕΡΟΥ και της ευρύτερης  ορεινής περιοχής του ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΟΛΟΗΣ  θα επισκεφθεί για τέταρτη φορά την ορεινή περιοχή της ΗΛΕΙΑΚΉΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΓΗΣ  η ΕΟΦ
ΈΧΟΥΝ πεζοπορήσει στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΓΟΥΜΕΡΟΥ, στο ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΟΥ ΚΑΠΡΟΥ, στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ, στο ΦΑΡΑΓΓΙ ΗΛΕΙΑΚΟΥ ΛΑΔΩΝΑ κ.τ.λ.
     Θέλουμε να ευχαριστήσουμε προσωπικά τον Πρόεδρο κ. Απόστολο Ψυράκη και το Δ.Σ. της ΕΟΦ από τους ιστορικότερους Φυσιολατρικούς, Ορειβατικούς Συλλόγους της Ελλάδας με πολλές πρωτοβουλίες  στο ενεργητικό της που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας.
    Επίσης τους ευγνωμονούμε γιατί με την παρουσία τους συμβάλουν καθοριστικά στην ανάδειξη

( του Ολυμπισμού όλο το χρόνο στην Ηλεία στην Ελλάδα και των Άθλων του μυθικού Ηρακλή ) καθώς και  των  άγνωστων μνημείων του δικτύου των πράσινων μονοπατιών της ευρύτερης ορεινής περιοχής του ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΟΛΟΗΣ, και στην ανάπτυξη του αειφόρου εναλλακτικού τουρισμού στην Πατρίδα μας που τόσο έχει ανάγκη, μετά τις πρόσφατες καταστροφές των σεισμών και των πυρκαγιών του 2007.
   Οι Σύλλογοί μας και το τοπικό Δ.Δ. ΓΟΥΜΕΡΟΥ ομόφωνα αποφάσισαν να απονείμουν αναμνηστική πλακέτα στην ΕΟΦ για την συμβολή τους στην ανάδειξη των μνημείων μας, των πολιτιστικών εκδηλώσεων του ΓΟΥΜΕΡΟΥ του ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΟΛΟΗΣ  και της ευρύτερης ορεινής περιοχής μας.  
   Το πρόγραμμα έχει ως εξής  .ΣΑΒΒΑΤΟ. 16 / 10 / 2010 Αναχώρηση 07.00 π.μ. από Αθήνα άφιξη στο ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ και έναρξη πεζοπορίας στο μονοπάτι  της ΓΡΑΒΑΤΑΣ  στον πυρίνα του δρυοδασους του Οροπέδιου Φολόης ( Αγιος Γεώργιος Μηλεών – Πέρσαινα έως τις στάνες στα χωριά Φολοη ( Γιάρμενα – Κούμανι ) ώρες  πορείας 2 δύο.
    Μετά την πεζοπορία άφιξη στο ΓΟΥΜΕΡΟ ΗΛΕΙΑΣ   τακτοποίηση στο ορεινό καταφύγιο ΓΟΥΜΕΡΟΥ του Συλλόγου μας    <<  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ  >> όπου και η φιλοξενία, θα ακολουθήσει φαγητό από τοπικές γεύσεις και προϊόντα της ορεινής περιοχής μας στη συνέχεια γλέντι χορός.
    ΚΥΡΙΑΚΗ 17/ 10 / 2010. Αναχώρηση για πεζοπορία  η οποία γίνεται για πρώτη φορά στο καινούργιο ΟΡΕΙΝΟ  ΜΟΝΟΠΑΤΙ που περνάει από τα Δ.Δ. ΓΟΥΜΕΡΟΥ, ΠΑΛΙΑ ΠΕΡΣΑΙΝΑ, ΜΗΛΙΕΣ, ΔΟΥΚΑ, ΛΑΣΔΙΚΑ, ΚΛΑΔΕΟ, ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ( 7 ώρες ).
    Σας στέλνουμε και  φωτογραφίες από την επίσκεψη της ΕΟΦ το 2008 στην ορεινή περιοχή μας από τις πεζοπορίες στο ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΗΛΕΙΑΚΟΥ ΛΑΔΩΝΑ και από το ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΙΟΥ ΚΑΠΡΟΥ στην οποία έλαβε μέρος και ο Πρόεδρος της ΟΦΟΕΣΕ - ΟΞΝΕ κ. Ανδρέας Αντωνόπουλος  
    Ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε  τα Μ.Μ.Ε. του ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ & της υπόλοιπης ΕΛΛΑΔΑΣ για την αμέριστη συμπαράστασή τους στις πρωτοβουλίες μας.
  Με τιμή και εκτίμηση για το Δ.Σ. Με φυσιολατρικούς & οικολογικούς χαιρετισμούς .
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟΣ                                                                              ΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: