p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Ψύχος... προ των πυλών!


ΤΣΙΠΙΑΝΑ (ΦΩΤΟ: AKIS KOGAS) 
Επικράτηση πολύ θυελλωδών βοριάδων και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε τις επόμενες ώρες στην Ηλεία. Ήδη το κύμα ψύχους πέρασε τα βόρεια σύνορα της χώρας, ρίχνοντας κατακόρυφα την θερμοκρασία στη Μακεδονία.
Δεν περιμένουμε αξιόλογο υετό στην περιοχή μας, έτσι οι βροχές που θα εκδηλωθούν, θα είναι τοπικού χαρακτήρα, ενώ, πολύ πρόσκαιρα, χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν το βράδυ πάνω από τα 500 μέτρα υψόμετρο, στις πιο ανατολικές περιοχές του νομού.
Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι η ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και οι πολύ θυελλώδεις βοριάδες.
Χιονόπτωση, για λίγη ώρα, θα έχουν απόψε τη νύχτα η Λαμπεία και η Ανδρίτσαινα με πιθανή χιονόστρωση, καθώς ο καιρός γρήγορα θα καθαρίσει. Ασθενή χιονόπτωση περιμένουμε και στην Φολόη και σε περιοχές της ανατολικής Ολυμπίας με χαμηλό υψόμετρο με γρήγορη όμως βελτίωση. 

Από το μεσημέρι της Παρασκευής και κυρίως το απόγευμα η θερμοκρασία στα πεδινά θα κατρακυλήσει  στους +7 βαθμούς Κελσίου, και στα ορεινά - ημιορεινά τους +2 με +3 βαθμούς. Τη νύχτα ο υδράργυρος θα πέσει περαιτέρω, ενώ λόγω των θυελλωδών βοριάδων η αίσθηση του ψύχους θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη σε σχέση με τις ενδείξεις των θερμομέτρων.

Όπως τονίσαμε και χθές, αυξημένη προσοχή απαιτείται λόγω των θυελλωδών ανέμων στις χερσαίες περιοχές, από πτώσεις δέντρων και αιωρούμενα αντικείμενα.

Αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες καθώς στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ και πιθανόν τοπικά 10 μποφόρ.


ΠΗΓΗ: http://www.iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: