p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Έτσι αντιλαμβάνεται ο νέος δήμος Αρχ. Ολυμπίας την υγειονομική στήριξη των ορεινών περιοχών!..


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΛΑΜΠΕΙΕΩΝ (ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ) ΗΛΕΙΑΣ
«ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ»
27063 Λαμπεία Τηλ 6972295293                                        Δίβρη 22-1-2011
  Αρ. πρωτ. 1940


Έτσι αντιλαμβάνεται ο νέος δήμος Αρχ. Ολυμπίας
την υγειονομική στήριξη των ορεινών περιοχών!...


Διαβάσαμε στον χτεσινό τοπικό Τύπο του Νομού τις πρώτες δηλώσεις του αρμόδιου Αντινομάρχη Αρχ. Ολυμπίας για το πώς σκέφτεται ο νέος Δήμος να αντιμετωπίσει την πλήρως εγκαταλελειμμένη από στοιχειώδη υγειονομική περίθαλψη και ιατρική φροντίδα ορεινή περιοχή του Δήμου. Δήλωσε: «θα παράσχουμε ιατροκοινωνική στήριξη στον πληθυσμό ορεινών περιοχών με επισκέψεις στελεχών των «Γιατρών του Κόσμου» και ψυχολόγου για παροχή συμβουλευτικής στήριξης» (!!!).
Δηλαδή αν καταλάβαμε καλά, η υγειονομική περίθαλψη στην πλέον ορεινή Ηλεία, εν ετει 2011 θα αναλάβει η διεθνής Οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» συνοδευόμενοι από ψυχολόγους (sic!).
Ήταν να το ακούσουμε κι αυτό. Στην απομονωμένη κάπου στο βάθος της ζούγκλας περιοχή της Λαμπείας, της Λασιώνος και της Φολόης, θα καταφτάνει  το συνεργείο ακτιβιστών γιατρών για να παράσχει τις υπηρεσίες του στους ατυχείς ιθαγενείς. Θα πηγαίνει λοιπόν, να εξετάζει κάποιους κατοίκους εκεί, χρησιμοποιώντας τα τύμπανα ταμ-ταμ και τα σινιάλα με τον καπνό για να ειδοποιούνται όλοι οι ιθαγενείς… Και επί πλέον θα πηγαίνει και ψυχολόγος (ίσως να αντικαταστήσει  τον μάγο της φυλής!).

Αλήθεια δεν είναι παρανοϊκό, εν έτει 2010 αντί οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής να έχουν ένα  γιατρό και στοιχειώδη κρατική περίθαλψη, να χρειάζονται τους «Γιατρούς του Κόσμου» λες και είναι κάποια φυλή στο βάθος της ζούγκλας ή  κάποιο στρατόπεδο προσφύγων; 
Έτσι προτείνει η νέα Δημοτική Αρχή να αντιμετωπίσει το μείζον αυτό πρόβλημα; Κρίμα και πάλι κρίμα.
Ο πρόεδρος
Σωτήρης Σωτηρόπουλος
(ιατρός, εκδότης του περιοδ. «ΔΙΒΡΗ», Πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «Κοινωνική Ένωση Αναδημιουργίας»)


*(Υ.Γ. το παραπάνω κείμενο έγραψε παλιό μέλος του ελληνικού κλάδου της Διεθνούς Οργάνωσης των «Γιατρών του Κόσμου»)

Δεν υπάρχουν σχόλια: