p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΠΔΕ ΣΤΗΝ ΝΕΡΑΙΔΑ


Το πρόβλημα των κατολισθήσεων στην Νεράιδα  εξέτασε την Τρίτη το πρωί κλιμάκιο γεωλόγων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος , συνοδευμένο από τον αντιδήμαρχο Βασίλη Παπαντώνη και μηχανικούς των  τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας .
 Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το φαινόμενο είναι ιδιαίτερο αφού έχει να κάνει με αποκόλληση βράχο τεράστιου όγκου αλλά και απρόβλεπτο αφού δια γυμνού οφθαλμού δεν μπορεί να υπολογιστεί η εξέλιξη του φαινόμενου. Κατά την διάρκεια της αυτοψίας εκ μέρους του τοπικού συμβουλίου έλαβαν μέρος ο Νίκος Παρασκεύπουλος και ο Γιώργος Γκάμαρης .
 Μετά το πέρας του ελέγχου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαντώνης μιλώντας προς τα τοπικά ΜΜΕ είπε μεταξύ άλλων:
 « Κατόπιν των πρώτων ελέγχων που κάναμε ως δήμος με την τεχνική μας υπηρεσία απευθυνθήκαμε  στην Περιφέρεια προκειμένου να έχουμε την αρωγή της για ένα τέτοιο ακραίο κατολισθητικό φαινόμενο. Σήμερα ήρθε το κλιμάκιο αποτελούμενο από τους γεωλόγους Νίκο Κατριβέση και Νίκη Καραγεωργοπούλου και εξέτασε το φαινόμενο με τους μηχανικούς των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου μας ,  Ανδρέα Κυριαζή και Αιμιλία  Χριστάκη.  Οπωσδήποτε έχουμε να κάνουμε με ένα  δύσκολο πρόβλημα του οποίου η λύση απαιτεί την επιστημονική γνώση και την συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων . Το φαινόμενο είναι από τα πλέον ακραία και κάθε παρέμβαση είναι δύσκολη λόγω της δύσκολης ως απροσπέλαστης πρόσβασης στην πλαγιά αλλά και λόγω της μη εύκολης εκτίμησης της εξέλιξης του φαινόμενου.».
Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να αποστέλλει στο δήμο  το πόρισμα της αυτοψίας .
Γ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: