p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟΘΉΚΗ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ


 ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΣΚ(ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ) ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΉΜΕΡΟΙ! 
Το προαύλιο του  Σχολείου  ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ εκτός από το ότι  κρύβει πολλές παγίδες για τα παιδιά …
Το αλεξικέραυνο κρέμεται δίπλα στα σπασμένα παράθυρα…
Κομμένα σίδερα, επικίνδυνα για το αθώο παιχνίδι, προεξέχουσες βίδες, παλιές κούνιες, σκουριασμένες τσουλήθρες,  συνθέτουν ένα σκηνικό στο οποίο τα παιδιά  κινδυνεύουν να κτυπήσουν και να τραυματισθούν εξαιτίας της αδιαφορίας και της ανευθυνότητας που δείχνει η αρμόδια υπηρεσία του δήμου Ωλένης πριν, και Πύργου τώρα!!!
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά για το σχολειο( κτίστηκε στις αρχές του 1980 από τον τότε υπουργό παιδείας ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ ΒΑΣΙΛΗ) και ενώ ολοι θα περίμεναν ότι μετά το κλείσιμο του, λόγω έλλειψης μαθητών θα αξιοποιούταν σαν πνευματικό κέντρο η οτιδήποτε άλλο, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων και του τοπικού συμβούλου Διαμαντή Διαμαντόπουλου, ήρθε ο προεδρος του τοπικού συμβουλίου να δώσει  λύση , το έκανε χώρο αποθήκευσης καλαμποκιού και έβαλε και μια δεξαμενή  γάλακτος χωρίς κανόνες ασφάλειας και υγιεινής.
Σημαντική  εστία μόλυνσης, λόγω συγκέντρωσης από ποντίκια , μύγες και κατσαρίδες για τα παιδιά που παίζουν στο προαύλιο.
Λίγη σημασία έχουν αυτά  για τους κρατούντες.
 Άντε βρε γιατι όχι και σταύλος!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: