p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΔΙΩΞΗ-ΦΙΜΩΣΗ εφημερίδας "ΑΥΓΗΣ" Πύργου


Προς τους κ.κ. αφους Καπογιάννη, Δ/ντές της εφημερίδας "ΑΥΓΗ" Πύργου
    Αγαπητοί
    Η επιστολή της 27-1-2011 του εκλεκτού Ηλείου συμπολίτη κ. Γιώργη Δόξα, που το αδιαμφισβήτητο κυρος του βαρύνει πλέον η κληρονομιά των ονομάτων των μεγάλων γονιών του Τάκη και Ειρήνης Δόξα, με λόγια αιχμηρά και μεστά περιεχομένου για την συμπεριφορά της Πολιτείας (διάβαζε μονοκομματικών Κυβερνήσεων εξουσίας) απέναντι στην ιστορική εφημερίδα της Ηλείας "ΑΥΓΗ" που έχετε την τιμή να διευθύνετε, άγγιξε κάθε Ηλείο, κάθε πνευματικό και ενεργό πολίτη.
    Σήμερα ο κ. Πεταλωτής, χτές ο κ. Γκιουλέκας, προχτές ο κ. Ρουσσόπουλος κ.ά. σε βάθος χρόνου, δεινοί εξουσιαστές μας με τον αποκλεισμό της "ΑΥΓΗΣ", θέλουν συνειδητά να φιμώσουν μια καθαρή, μαχητική και ανεξάρτητη έντυπη φωνή που επί 6 και πλέον δεκαετίες στέκεται στις επάλξεις της τοπικής Ηλειακής δημοσιογραφίας και από την άλλη να εδυναμώσουν με τις γαλαντόμες επιλεκτικές χορηγίες-αργυρώνητες εξαγορές τους εφημερίδες, δηλ. τα κάθε είδους "λιβανιστήρια" που καθημερινά μας γεμίζουν με τα σκουπίδια τους... Αυτό αποτελεί μεγάλη αδικία αλλά και ντροπή!
    Το ίδιο που γίνεται σήμερα στην "ΑΥΓΗ" είχε γίνει παλιότερα με την μαχητική εφημερίδα της Ηλείας "ΕΥΘΥΝΗ" του αείμνηστου αγωνιστή Θέμη Τζίφα, για όσους θυμούνται καλά ίδια συμπεριφορά, ίδια φίμωση!..
    Έχουμε χρέος όλοι, όσοι αγαπάμε τον τόπο μας και την σωστή ενημέρωση να αντιδράσουμε, όχι για χατίρι μόνο της "ΑΥΓΗΣ" (που τη θέλουμε ακόμη πιο ανεξάρτητη και αμερόληπτη) αλλά για χάρη της υγιούς δημοσιογραφίας, και να αντισταθούμε στα κάθε λογής κυβερνητικά τερτίπια, στηρίζοντας τα φύλα εκείνα που στέκονται σθεναρά στο ύψος των περιστάσεων και η "ΑΥΓΗ" είναι ένα από τα ελάχιστα.
        Φιλικά
Σωτήρης Σωτηρόπουλος
ιατρός, πρόεδρος του "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ", εκδότης του περιοδικού "ΔΙΒΡΗ" και πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών "Κοινωνικη Ένωση Αναδημιουργίας"

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου φίλε, κ. Σωτηρόπουλε
Επειδή στην επιστολή σας, για την κατά τ’ άλλα συμπαθή εφημερίδα ΑΥΓΗ, μιλάτε εξ ονόματος όσων αγαπούν τον τόπο και τη σωστή ενημέρωση, αλλά και για τον διωγμό της μαχητικής δημοσιογραφίας, αναρωτιόμουν αν γνωρίζετε πως ο λόγος που δεν βρίσκεται στις λίστες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης η συγκεκριμένη εφημερίδα είναι διότι ο ένας εκ των διευθυντών τυγχάνει κρατικοδίαιτος ως εργαζόμενος και στην ΕΡΤ, πράγμα που σημαίνει πως υπάρχει ασυμβίβαστο. Ας παραιτηθεί λοιπόν πρώτα και μετά διαμαρτύρεται.
Αντιθέτως, εφημερίδες του νομού που ουδεμία σχέση έχουν με το κράτος (που κατά τ’ άλλα καταδιώκει την οικογένεια Καπογιάννη) απουσιάζουν από τη λίστα χωρίς καμιά αιτιολογία (βλ. Δημοκρατική, Θέση, Ενημέρωση). Οι εκδότες των προαναφερθέντων εφημερίδων αξιοπρεπώς αγωνίζονται κατά του διωγμού της ελευθεροτυπίας, χωρίς να παρακαλούν στα σκαλιά των υπουργών για ένα κομματάκι απ’ την πίτα ή έστω ένα ψιχουλάκι απ’ τις κρατικές δημοσιεύσεις, ούτε κουνούν το δάκτυλο απαιτώντας να γίνουν κι αυτοί ίδιοι με αυτούς που κατακρίνουν: δηλαδή κρατικοδίαιτοι.
Θα το καταλάβω αν δεν θελήσετε να δημοσιεύσετε το σχόλιό μου, και πραγματικά δεν θα μ’ ενοχλήσει, απλά σας αναφέρω τα παραπάνω για δική σας ενημέρωση.

Sotiris Sotiropoulos είπε...

Κατ΄ αρχήν δεν καταλαβαίνω την ανωνυμία σας. Αλλά ξεπερνώ αυτή σας την (συνήθη αλλά απαράδεκτη) τακτική... Όμως, σε καμιά περίπτωση δεν διαμρτύρομαι εκ συμπαθείας (κι εγώ στο παρελθόν και εκ μέρους της "ΑΥΓΗΣ",έχω υποστεί βαρύ το χέρι της εξουσιαστικής δημοσιογραφίας) αλλά το "άδικον ουκ ευλογείται...", φίλε μου. Τι θα πεί κρατικοδίαιτος, εάν είναι έτσι ας τον παραιτήσουν τον ένα εκ των Καπογιανναίων, δεν είναι εκεί τό πρόβλημα. Δηλαδή οι άλλες εφημερίδες του Νομού, κρατικοδίαιτες δεν είναι; Και όχι μόνον αλλά και αργυρώνυτες και κατευθυνόμενες και μας ταϊζουν σκουπίδια.
Άλλωστε εδώ υπάρχει καιη δικαίωση απο τον ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ και το φωναχτό παρόμοιο παλιό γεγονός με τον μακαρίτη τον Θέμη Τζίφα, που αποσιωπάτε αιδημόνως.. Ή μήπως δεν είναι έτσι;
Επώνυμος, Σωτ. Σωτηρόπουλος