p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΊΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ HAIDIAN ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ


Αντιπροσωπεία  από την  πόλη της Haidian της Κίνας επισκέφτηκε την Παρασκευή το μεσημέρι την Ολυμπία. Η αντιπροσωπεία με επικεφαλής  τον αντιδήμαρχο Guan Chengqi , επισκέφτηκε αρχικά το δημαρχείο όπου την υποδέχτηκε ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς .
Κατά την παραμονή των Κινέζων στο δημαρχείο δόθηκε η ευκαιρία και στις δύο πλευρές να αναπτυχθεί διάλογος στον οποίο κυριάρχησαν τα θέματα   της αδελφοποίησης μεταξύ των δύο πόλεων , της διαχρονικής φιλίας των δύο χωρών αλλά και οι διεξαχθείσες Ολυμπιάδες στην Αθήνα και στο Πεκίνο το 2004 και το 2008 αντίστοιχα.
« Με μεγάλη μας χαρά σας υποδεχόμαστε σήμερα στην Ολύμπια. Για τον δήμο μας η τιμή είναι μεγάλη και ιδιαίτερη . Μάλιστα η χαρά μας είναι ακόμα μεγαλύτερη γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να υποδεχτούμε αντιπροσωπεία από την πόλη της Haidian , πόλη αδελφοποιημένη με την Ολυμπία , αλλά και μια πόλη που το 2008 μας  επιφύλαξε μια σπάνια φιλοξενία . Η δική μας αντιπροσωπεία , που τότε ήρθε στην Κίνα , πέρασε αξέχαστες μέρες . Ελπίζουμε να τύχουμε της ευκαιρίας να ανταποδώσουμε την φιλοξενία σας . Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας είναι μια τέτοια ευκαιρία. Σας καλούμε λοιπόν  από τώρα να έρθετε στην Ολυμπία  στην τελετή .»

Είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς απευθυνόμενος στον αντιδήμαρχο Guan Chengqi.
 Η Κινέζική αντιπροσωπεία αποτελούνταν  από την κα Wu Zhuoru ,πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γυναικών του δήμου , τον κ.  Xu Li διευθυντή του κέντρου στέγασης και γης του δήμου , τον κ. Li Yahsheng διευθυντή του κοινωνικού και νομικού κέντρου και την κα Lei Yumei αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας της νεολαίας του δήμου.
  Εκ μέρους του Guan Chengqi εκφράστηκε η χαρά που βρίσκεται στον τόπο που γεννήθηκε το Ολυμπιακό πνεύμα και οι διαχρονικές του αξίες. Μάλιστα κατά την αντιδιαστολή σχετικά με τον πληθυσμό Πεκίνου - Ολυμπίας  που χρησιμοποιήθηκε κατά την συζήτηση , ο κ. Guan Chengqi είπε « Η Ολυμπία είναι αστέρι στο ουρανό που το φως της απλώνεται σ΄  όλη την Γη .» Ο κ. Guan Chengqi εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την βοήθεια που είχε το Πεκίνο από την Ελλάδα προκειμένου να είναι η μετέπειτα των Αθηνών , διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων .
Μετά το πέρας των συνομιλιών  έγινε ανταλλαγή δώρων .
Στην συνέχεια η κινεζική αντιπροσωπεία συνοδευμένη από τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιο Κοτζιά επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: