p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

«Ακριδόπληκτα» δημοτικά διαμερίσματα στην Ηλεία


Μετά τα πυρόπληκτα δημοτικά διαμερίσματα, αρχίσαμε να μιλάμε για σεισμόπληκτα, στην συνέχεια πλημμυρόπληκτα, θεομηνιόπληκτα, χαλαζόπληκτα και τώρα για…ακριδόπληκτα! 
Ούτε λίγο ούτε πολύ, δημοτικά διαμερίσματα σε οκτώ δήμους του νομού χαρακτηρίστηκαν, με απόφαση της νομαρχίας, ακριδόπληκτα.  Με την ίδια απόφαση, άμεσα θα πρέπει να γίνει σε αυτά καταπολέμηση των ακριδών για να αποφευχθούν ζημιές σε καλλιέργειες.
Ως πιο επικίνδυνες περιοχές χαρακτηρίζονται τα δημοτικά διαμερίσματα Μουριάς, Κάμενας, Κλαδέου, Λιναριάς, Πεύκων, Μάγειρα, Ξηροκάμπου, Κοσκινά, Βασιλακίου και Κρυονερίου Αρχαίας Ολυμπίας, Ανηλίου, Αρήνης, Ροδινών, Καλίδονας, Σχίνων, Λεπρέου, Ταξιαρχών, Μίνθης, Μηλέας, Χρυσοχωρίου, Σμέρνας, Μακίστου και Αρτέμιδας του δήμου Ζαχάρως, Πλατιάνας, Γκρέκα και Διασέλλων του δήμου Σκιλλούντος,
Νέας Φιγαλείας του δήμου Νέας Φιγαλείας, Γουμέρου, Καρυάς και Ώλενας του δήμου Ωλένης, Αντρωνίου, Αγίας Κυριακής, Κακοταρίου, Αγίας Τριάδας, Κρυόβρυσης και Τσιπιάνων του δήμου Λασιώνος, Πέρσαινας, Φολόης, Κούμανι, Αχλαδινής, Νεμούτας, Λάλα, Μηλέων, Δούκα και Νεράιδας του δήμου Φολόης και Λαμπείας, Αστρά και Ορεινής του δήμου Λαμπείας. 

 Σε αυτά τα δημοτικά διαμερίσματα, στις αγροτικές τους περιοχές, θα γίνει υποχρεωτικά καταπολέμηση των ακριδών, την οργάνωση της οποίας έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της νομαρχίας.
Μάλιστα ανά δήμο και ανά δημοτικό διαμέρισμα συγκροτούνται τριμελής επιτροπές προκειμένου να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την οργάνωση και καταπολέμηση των ακριδών για να αποφευχθούν τυχόν ζημιές στις καλλιέργειες.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο γεωπόνος της Δνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστος Κυριακόπουλος, «είχαμε ενημερωθεί από τις δύο περιοχές του δήμου Ζαχάρως,  Ροδινά και Σχίνους για την εμφάνιση ακριδών και δόθηκαν οδηγίες για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση κυρίως με ψεκασμούς».
Οι πρόεδροι των δημοτικών διαμερισμάτων δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την εξάπλωση των ακριδών στις περιοχές τους και τονίζουν ότι οι ενέργειες ψεκασμού θα πρέπει να είναι άμεσες ώστε να αποφευχθούν μεγαλύτερα προβλήματα.
Πέλυ Μπεβούδα
ΠΑΤΡΙΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: