p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

οι περιοχές της Ηλείας που περιορίζεται η κυκλοφορία οχημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο


Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας ΗλείαςΧαράλαμπου Καφύρα απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων σε δάση και ευπαθείς περιοχές της Ενότητας Ηλείας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί και για όλη την αντιπυρική περίοδο, δηλαδή από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Η απαγόρευση θα ισχύει όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την απόφαση η απαγόρευση ισχύει για τις δασικές περιοχές του ορεινού όγκου της Φολόης, Λαμπείας, Μίνθης και Λάπιθα. Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι εθνικοί, επαρχιακοί και ασφαλτοστρωμένοι δημοτικοί δρόμοι, οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών, οι εργαζόμενοι στην υλοτομία καθώς επίσης οι έχοντες εργασία και οι παρόδιοι κτηματίες.

Η απαγόρευση, με τις παραπάνω εξαιρέσεις, ισχύει επίσης στο δάσος της Στροφυλιάς-Κουνουπελίου, στο δάσος της Στροφυλιάς-Ζαχάρως, στο δάσος Κατακόλου έως τη Σκαφιδιά, στο δάσος Δρούβα Αρχαίας Ολυμπίας, στο δάσος Θινών, στο δάσος Επιταλίου-Αλφειούσας-φράγμα Πηνειού, στο δάσος Ράχες-Ανεμοχώρι-Καλλίκωμο, στο δάσος Σμίλα και Στρέφι, στο δάσος Πλουτοχωρίου, στο δάσος Κρεστένων-Σεφερλή- Κ. Σαμικού-Κρουνοί, στο δάσος Καλυβάκια-Μπάμπες- Σκιλλουντία-Γρύλος, στο δάσος Νέδα-Φιγαλεία, στο δάσος Θολό, στο δάσος Μιράκα-Βασιλάκι-Νεμούτα-Φολόη-όρια Ηλείας, στο δάσος Δήμου Κυλλήνης και Λουτρών Κυλλήνης, στο βουνό Κατακόλου και στο δάσος της Σκαφιδιάς και στις δασικές περιοχές των ποταμών Νέδα, Αλφειού, Πηνειού και Ερυμάνθου.


Η απαγόρευση, με τις εξαιρέσεις της, ισχύει ακόμα για τους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Ολυμπίας και του Επικούρειου Απόλλωνα και στους θρησκευτικούς χώρους της Μονής Αγίας Ελεούσας, Μονής Βλαχέρνας, Παναγίας Εισοδιώτισσας Αγίου Ιωάννη, Ι. Μονής Σκαφιδιάς, Ι. Μονής Κρεμαστής Λανθίου, Ι. Μονής Αγίου Ιωάννου Πελοπίου, Ι. Μονής Άνω Δίβρης, Ι. Μονής Φραγκοπηδήματος Βουνάργου, Ι. Μονής Αναλήψεως, Ι. Μονής Μεταμορφώσεως Σωτήρος Βουλιαγμένης, Ι. Μονής Προφήτη Ηλία, Ι. Μονής Σεπετού Αλιφείρας και Ι. Μονής Αγίας Παρασκευής Μακρισίων.
Επίσης η απαγόρευση ισχύει γύρω και μέσα στους σκουπιδότοπους-χωματερές που βρίσκονται στις περιοχές Κρεστένων, Ανδρίτσαινας, Φολόης, Ζαχάρως, Λαμπείας, Βώλακος, Αλιφείρας, Πύργου (Αγκινάρα), Δροσελή Δήμου Λεχαινών, Βουρλιά Τραγανού Δήμου Ανδραβίδας, Κουγέϊκα Καπελέτου Δήμου Βουπρασίας, Βυτινέϊκα Δήμου Κάστρου Κυλλήνης, Μπαλί Θινών Δήμου Βαρθολομιού, στην περιοχή Κονιδέϊκα του Δήμου Αμαλιάδας και στον Κόροιβο του Δήμου Γαστούνης.

Σημειώνεται ότι σχετικούς ελέγχους θα ασκούν εξουσιοδοτημένα όργανα (Πυροσβεστική, Αστυνομία, Δασαρχείο) και ότι η πραγματοποίηση πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων στις παραπάνω περιοχές και στις απαγορευμένες ώρες απαιτεί ειδική άδεια.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χ. Καφύρας καλεί όλους τους πολίτες να συνδράμουν στην προσπάθεια των κρατικών και αυτοδιοικητικών αρχών αλλά και των εθελοντικών οργανώσεων για της αντιπυρική προστασία της Ηλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: