p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΛΟΚΑ ΜΕ ΤΟΝ «ΑΛΑΝΤΙΝ»


Δεκάδες μικροί αλλά και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την Δευτέρα το βράδυ  στο θέατρο Φλόκα  της Ολυμπίας ,  «τον Αλαντίν» ένα μιούζικαλ για παιδιά από  το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν. Μια  παράσταση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαϊτη, που  αναφέρεται στις περιπέτειες του Αλαντίν, γνωστού από το αραβικό παραμύθι "Χίλιες και μια νύχτες" και στην αιώνια μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό, το δίκαιο και το άδικο, την αγάπη και το μίσος.
Το έργο διαδραματίζεται στην παραμυθένια Βαγδάτη. Τα ευφάνταστα σκηνικά μεταμορφώνονται σε παλάτι του σουλτάνου, γίνονται παζάρια, αγορές και σπιτάκια. Η μουσική μαζί με τους φωτισμούς δημιουργούν φαντασμαγορικές εικόνες και μια ξεχωριστή ονειρική ατμόσφαιρα. Και όταν εμφανίζονται τα τζίνι . . .ε τότε όλα μπορούν να συμβούν!!!
Υπόθεση του έργου: 
Βαγδάτη, πολλά πολλά χρόνια πριν… Ο φτωχός, κατεργάρης μα καλόκαρδος Αλαντίν, στην προσπάθεια του να ξεφύγει από δύο φρουρούς που τον κυνηγούν, συναντά στο δρόμο του έναν άγνωστο άντρα που του παρουσιάζεται σαν θείος του - αδελφός του μακαρίτη του πατέρα του. Αυτός όμως είναι ένας κακός μάγος, που σκοπό έχει να εκμεταλλευτεί την καλοσύνη του Αλαντίν για να κατακτήσει ένα μαγικό λυχνάρι που διαθέτει απίστευτη δύναμη. 
Όμως, το σχέδιο του αποτυγχάνει και ο Αλαντίν, αφού γίνει κάτοχος του λυχναριού, καταφέρνει με την εξυπνάδα και την ευστροφία του να παντρευτεί την όμορφη πριγκίπισσα Μπουντίρ Αλ Μπουντούρ και να γίνει κι ο ίδιος πρίγκιπας της Βαγδάτης.
 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Διασκευή: Άνδρη Θεοδότου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαΐτης
Σκηνικά-Κοστούμια: Πάρις Μέξης
Μουσική: Νίκος Τσέκος
Χορογραφία: Λία Τσολάκη
Φωτισμοί: Κωστής Καπελώνης
ΕΠΑΙΞΑΝ οι ηθοποιοί 

Κώστας Βελέντζας, Άντρη Θεοδότου, Βασίλης Λέμπερος, Θανάσης Ακοκκαλίδης, Σαμψών Φύτρος, Ειρήνη Στρατηγοπούλου, Αναστασία Γεωργοπούλου, Αλέξανδρος Πέρρος, Βεατρίκη Σταματιάδη, Πάρις Θωμόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: