p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Ακόμη μία Παιχνιδοθήκη στην Αγία Άννα απο τον όμιλο Ηλείων για τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας»




Με έκπληξη και απορία τα λιγοστά παιδάκια του πυρόπληκτου χωριού Αγία Άννα του Δήμου Πύργου, είδαν τα μέλη του Ομίλου Ηλείων για τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας» να κατεβάζουν από το φορτηγό παιχνίδια....
Ήταν η Αγία Άννα που επελέγη αυτή τη φορά, μετά την Πέρσαινα, τον Πρόδρομο, τα Διάσελλα και την Πλατιάνα για να προσφερθούν παιχνίδια για τη δημιουργία ΠΑΙΧΝΙΔΟΘΗΚΗΣ.
Τα παιχνίδια που απλόχερα τους πρόσφεραν άλλα παιδιά της Ηλείας, καταστήματα του νομού, καθώς και η εταιρεία παιχνιδιών LEGO δημιούργησαν μία ζεστή και εγκάρδια ατμόσφαιρα.
Στο κοινοτικό κατάστημα τα μέλη του Δ.Σ. του Ομίλου υπεδέχθη η κα Ιωάννα Αλεξανδροπούλου (Δημοτική Σύμβουλος) μαζί με ελάχιστους κατοίκους που εκείνη την ώρα ήταν στο χωριό.
Στόχος του Ομίλου, όπως είπε η πρόεδρός του Σοφία Χίντζιου- Κοντογιάννη είναι μέσα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, τα παιδιά να νοιώσουν το συναίσθημα της αλληλεγγύης και της προσφοράς και να δώσουν ένα από τα αγαπημένα τους παιχνίδια, που πλέον δεν χρησιμοποιούν, σε άλλα παιδιά που πιθανόν τα έχουν ανάγκη. Αλλά και από την άλλη πλευρά τα παιδιά που δέχονται τα παιχνίδια να μπορούν να μεγαλώνουν ισορροπημένα λαμβάνοντας όχι μόνο τα προς το ζειν, αλλά να γεύονται και τη χαρά του παιχνιδιού.
Η ταμίας του Ομίλου κα Άννα Παπαϊωάννου-Γεωργακοπούλου τόνισε ότι η πρωτοβουλία του Ομίλου Ήλιδας - Ολυμπίας θα επαναληφθεί αφού παιδιά από όλη την Ηλεία, αλλά και καταστήματα με παιχνίδια, συνεχίζουν να προσφέρουν και να ενισχύσουν την ιδέα για τη δημιουργία δανειστικών παιχνιδοθηκών, κατά τα πρότυπα των δανειστικών βιβλιοθηκών, ώστε μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα αγοράς παιχνιδιών να έχουν την ευκαιρία να γευθούν τη χαρά που γεύονται και άλλα συνομήλικά τους παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: