p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

«Ο εγωιστής γίγαντας» του Όσκαρ Ουάιλντ στο θέατρο Φλόκα


«Ο εγωιστής γίγαντας» του Όσκαρ Ουάιλντ. Ένα από τα πιο όμορφα παιδικά παραμύθια ανεβασμένο στην παιδική σκηνή θεάτρου « Αποθήκη» από τον θίασο «θέατρο του παιδιού» , φιλοξενήθηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ολυμπίας την Κυριακή το βράδυ στο θέατρο Φλόκα. Η παράσταση ήταν μια προσφορά των διοργανωτών του φεστιβάλ προς τα παιδιά και γενικά προς  τους φίλους του θεάτρου.
Η υπόθεση του έργου     
  Ο εγωιστής γίγαντας θέλει να χαίρεται μόνος του τον πανέμορφο κήπο του. Τη μέρα που επιστρέφει στο κάστρο του -ύστερα από πολύχρονο ταξίδι- διώχνει οργισμένος τα παιδιά που βρίσκει να παίζουν σ' αυτόν. Από εκείνη τη στιγμή όμως, επειδή τα παιδιά λείπουν, ο χειμώνας παγώνει όλα τα δέντρα και τα λουλούδια.
Τίποτα πια δεν τολμά ν' ανθίσει και η άνοιξη δείχνει να έχει ξεχάσει τον κήπο του εγωιστή γίγαντα, μέχρι τη μέρα που εκείνος δέχεται το αναπάντεχο φιλί ενός μικρού αγοριού. Τότε όλα αλλάζουν. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αλλάζει η καρδιά του γίγαντα ουσιαστικά, ώστε να μετατραπεί σε έναν απέραντο κήπο αγάπης, έναν παράδεισο. Ένα πανέμορφο παραμύθι που μας δείχνει ότι όλα τα καλά του κόσμου δεν αξίζουν τίποτα όταν δεν μοιραζόμαστε το "δώρο της ζωής" και η καρδιά μας μένει άδεια και παγωμένη.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία και θεατρική διασκευή Γιάννης Κόκκινος . Σκηνικά Γιώργος Καρακάσης, κοστούμια Εύη Μπαράκου, μουσική Μιχάλης Κόκκινος .
Έπαιξαν οι ηθοποιοί  Ελένη Τριανταφύλλου , Ηλίας Νάκος , Νικολέτα Κοφινά, Μιχάλης Κόκκινος , Κατερίνα Τσιμόγιαννη, Ηλίας Παγούρας , Ρούλα Θεοδοσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: