p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Έριξε αυλαία το Music and Cultural Festival '11 στην Φολόη



Την αυλαία του έριξε  το Music and Cultural Festival '11, στην πανέμορφη περιοχή της Φολόης, στο χωριό Κούμανι στην ορεινή Ηλεία , μετά από ένα εξαήμερο, γεμάτο Rock, Ska, Ethnic, Ambient, Trance αλλά και workshops, θεατρικές παραστάσεις, ντοκιμαντέρ,  Μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής αλλά και νέα συγκροτήματα πλημμύρισαν τις  3 σκηνές. Επίσης εκατοντάδες επισκέπτες ξένοι και Έλληνες θαύμασαν τις ομορφιές του τόπου μας.   
Επισκέφτηκα το festival το Σάββατο και την Κυριακή και πραγματικά  έμεινα έκπληκτος  τόσο από την οργάνωση όσο και από την καθαριότητα στο χώρο του camping και στις 3 σκηνές που έπαιζαν για ώρες live μουσική ( σε αντίθεση με τα γυφτοπανηγύρια  που αφήνουν πίσω ένα σωρό σκουπίδια ) . Εντύπωση μου έκανε ότι υπήρχε  ιατρείο, βιολογικές τουαλέτες, οργανωμένο  catering σε πολύ καλές τιμές.

 Για την ιδέα διοργάνωσης ενός τέτοιου φεστιβάλ μιλήσαμε με τον διοργανωτή,  Ηρακλή Ησαΐα ,   ο 

οποίος ανέφερε πως «Το MCF θέλω να πιστεύω  κατάφερε  να διατηρήσει και να προστατέψει το μοναδικό οικοσύστημα της Φολόης και να αφυπνίσει την οικολογική συνείδηση των επισκεπτών, δεν είχαμε δυστυχώς καμιά βοήθεια από το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας (έλλειψη απορριμματοφόρου), για τις αντιδράσεις σκαφτόμαστε να κινηθούμε εναντίον τους νομικά για συκοφαντική δυσφήμιση». Για την σωστή λειτουργία του festival



συμπατριώτες μας ,  εργάστηκαν για 8 μέρες περίπου με αρκετά καλές αποδοχές .  Στις δυο μέρες που επισκέφτηκα το MCF δεν διέκρινα κάτι που να επαληθεύει τις καταγγελίες της Αντιπολίτευσης του ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ούτε κάποιων φίλων για καταστροφές στο δάσος και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κτλ .

 Στα αρνητικά ήταν το αρκετά ακριβό εισιτήριο για αυτούς που ήθελαν να επισκεφτούν το festival για μια μέρα (30 ευρώ) , αντίθετα για τους ντόπιους ήταν 5 ευρώ,  η κακή σηματοδότηση με αποτέλεσμα να ακούσουμε παράπονα από επισκέπτες .

Μακάρι το    το Music and Cultural Festival '11 να γίνει θεσμός και να δώσει πάλι τη δυνατότητα στους φιλόμουσους επισκέπτες και κατοίκους να απολαύσουν  διαφορετικές μουσικές βραδιές, διότι η  μουσική είναι έμπνευση, δεν υπακούει σε καλούπια και ταμπέλες.
      ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: