p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Αρχαία Ολυμπία: Συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης


Με ένα γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο η επιτροπή Διαβούλευσης κατέθεσε τις προτάσεις της προς την δημοτική αρχή κατά την συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε στο ισόγειο του δημοτικού μεγάρου.
 Τα μέλη της επιτροπής έχοντας τις σχετικές εισηγήσεις για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2012 αλλά και για το επιχειρησιακό πρόγραμμα 2012 -2014 , επικέντρωσαν την προσοχή τους στην ανάδειξη της Ολυμπίας , στην  διαχείριση της τουριστικής κίνησης , στην φύλαξη του δρυοδάσους της Φολόης , στην διαδυκτιακή  προβολή της περιοχής , στην αξιοποίηση των φυσικών καλλονών και των πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων κτλ.
Ο Επ. Γαλάνης τόνισε την ανάγκη της αξιοποίησης του κτιρίου του Ξενίου Διός ενώ εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου  προτάθηκε η δημιουργία ενός μεγάλου πάρκινγκ που και θα εξυπηρετεί την επιβίβαση – αποβίβαση των τουριστών αλλά και θα εξασφαλίζει έσοδα στον δήμο.
 Τα μέλη του Δ.Σ του «Ωλονού»  Ροή  Αντωνοπούλου, Ανδρέας Χρονόπουλος και Νίκος Σιάκουλης έθεσαν το θέμα της παράνομης υλοτόμησης και εμπορίας ξύλου από το δρυοδάσος ενώ εκ μέρους του Ολυμπιονίκη τονίστηκε ανάγκη της πρωτοβουλίας διαφόρων αθλητικών τουρνουά στην περιοχή.

Ο καθηγητής Γιώργος Γεωργίου με την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στα θέματα του ολυμπισμού , ενώ η αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεμούτας Μαρίας Κατσικονούρη αναφέρθηκε  στα προβλήματα των γυναικών της ευρύτερης περιοχής .
 Η Έλκε Σπηλιοπούλου και η Ελένη Κοσταριά πρότειναν την συντήρηση αλλά και την δημιουργία νέων μονοπατιών για φυσιολάτρες .
 Στα επιμέρους  ερωτήματα των μελών της Επιτροπής Διαβούλευσης  απήντησαν οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Δεββές και Πέτρος Γιαννακόπουλος .
 Κατά το κλείσιμο των εργασιών της συνεδρίασης ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς ,   αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες είπε  μεταξύ άλλων:
« Δίνουμε , ως δημοτική αρχή ένα δύσκολο αγώνα. Οι προσπάθειές μας είναι επί 24ώρου βάσεως . Πέραν  του γενικότερού άσχημου  κλίματος θα πρέπει να ληφθεί υπ΄όψιν ότι μέχρι να «ωριμάσει»  μια μελέτη , να ενταχθεί για χρηματοδότηση σε κάποιο πρόγραμμα και  να δημοπρατηθεί ,  απαιτείται τουλάχιστον ένας  χρόνος . Εμείς σ’ αυτό τον τομέα ξεκινήσαμε από την αρχή αφού δεν είχαμε κάτι έτοιμο για να συνεχίσουμε . Άρα  το έργο μας θα φανεί μετά από χρόνο. Πάντως δεν αφήνουμε καμία πρόσκληση ενδιαφέροντος που αφορά δήμους που να μην κάνουμε αίτηση .»
 Τέλος ο κ. Δήμαρχος τόνισε :
«Η συμμετοχή του πολίτη στα δημοτικά δρώμενα κρίνεται αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε. Όλες οι απόψεις χωρούν .Πέραν αυτού μόνο με την κοινή προσπάθεια θα μπορέσουμε να επιτύχουμε θετικό έργο για τον τόπο . Η Επιτροπή Διαβούλευσης μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην κατεύθυνση αυτή γι΄ αυτό η συνεδρίασή της  και η συμμετοχή των μελών της κρίνεται ουσιαστική.»  

Δεν υπάρχουν σχόλια: