p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

• Το Δίκτυο Ανταλλαγών Μεσσηνίας «Ελιά»


• Το Δίκτυο Ανταλλαγών Μεσσηνίας «Ελιά» είναι ένα δίκτυο αλληλεγγύης, υποστήριξης και συμπαράστασης σε κάθε άνθρωπο.

• Σε καιρούς κρίσης και χρεοκοπίας, οι άνθρωποι ανακαλύπτουν νέους τρόπους για να μπορούν να επιβιώνουν μεταξύ τους και χωρίς χρήματα, μέσα από συλλογικότητα και αλληλεγγύη. 

• Για αρχή, ξεκινήσαμε με τα ανταλλακτικά παζάρια και το Σάββατο 10 Μαρτίου, στη 13:00 οργανώνουμε το 2ο Ανταλλακτικό Παζάρι και Συλλογική Κουζίνα στην Πλατεία Όθωνος στην Καλαμάτα. Οι συμμετέχοντες φέρνουν τα αντικείμενα που δε χρειάζονται και θέλουν να ανταλλάξουν. Επίσης, μπορούν να φέρουν φαγητά και να συμμετέχουν στη Συλλογική Κουζίνα.



• Κάθε αντικείμενο αντιστοιχεί σε ένα κουπόνι, το οποίο παίρνουν οι Συμμετέχοντες από την ομάδα του Δικτύου που βρίσκεται εκεί και τα συγκεντρώνει, και στη συνέχεια μπορούν να το ανταλλάξουν με οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο τους ενδιαφέρει. 

• Αν σε κάποιον μείνουν κουπόνια, μπορεί να τα χρησιμοποιήσει στο επόμενο ανταλλακτικό παζάρι.

• Στο παζάρι μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε θελήσει με την προϋπόθεση να φέρει κάτι να ανταλλάξει, όπως τρόφιμα, αντικείμενα, είδη ένδυσης, κ.ά.

• Αν δεν έχει κάτι να ανταλλάξει, μπορεί να προσφέρει την βοήθειά του στην οργάνωση του παζαριού εκείνη τη μέρα, για την οποία θα πάρει ως αντάλλαγμα 5 κουπόνια. Αυτά μπορεί να τα ανταλλάξει στη συνέχεια για να πάρει κάτι άλλο που χρειάζεται.

• Αυτό γίνεται από σεβασμό στην ισοτιμία μεταξύ όλων των συμμετεχόντων αφού όλοι μπορούμε να προσφέρουμε κάτι στον άλλο ακόμα κι αν δεν έχουμε υλικά αγαθά να ανταλλάξουμε.

• Η «Ελιά» φιλοδοξεί να γίνει διαδικτυακή προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει ως Δίκτυο Ανταλλαγών και πέρα από τα ανταλλακτικά παζάρια, δίνοντας τη δυνατότητα στα μέλη της να ανταλλάσουν μεταξύ τους προϊόντα ή/και υπηρεσίες. Αν λοιπόν ενδιαφέρεστε να ενημερώνεστε και να συμμετέχετε όταν θα είμαστε έτοιμοι, δώστε μας την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (e-mail) ή το τηλέφωνό σας ή επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση diktioelia@gmail.com .

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας και να βιώσουμε την ελευθερία αλλά και την αλληλεγγύη προσφέροντας ο ένας στον άλλο!

________________________________________________________________
ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ «Ελιά»



Δεν υπάρχουν σχόλια: