p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΕΠΊΣΚΕΨΗ ΕΟΣ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ ΣΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ



Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ  Φυσιολατρια, Ορειβασια, Οικολογια,  του Συλλόγου Γουμεριωτών Ηλείας  <<Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ >>  όλων των Φορέων του ΓΟΥΜΕΡΟΥ  με  ξεναγό τον Εθελοντή και Πρόεδρο των Συλλόγων μας  κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟ  επισκέφθηκαν  το ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ και την ευρύτερη  ορεινή  περιοχή μας,  Ο ΕΟΣ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ  για πεζοπορια στο ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΓΡΑΒΑΤΑΣ και ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΤΟΥ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΟΛΟΗΣ, στα χωρια ( Περσαινα, Φολοη, Κουμανι, Κλινδια, Πεύκη, ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ, Καρυά, ΓΟΥΜΕΡΟ ).
Η επίσκεψη του ΕΟΣ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ  εγινε την ΚΥΡΙΑΚΗ 01 / 04 / 2012.
Η συνάντηση  εγινε στο χωριο ΠΕΡΣΑΙΝΑ ΔΗΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ  στο  ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ.

Οι ορειβάτες του ΕΟΣ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ  γραβατομενοι ολοι, με τις γραβατες που τους προσφερε ο Προεδρος του  ΣΥΛΛΟΓΟΥ μας κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟΣ  προσφορα του ΟΙΚΟΥ ΠΑΓΩΝΗ ( Ακαδημιας 61 ΑΘΗΝΑ ) ξεκινησαν την πεζοπορια περιπου  10.30 π.μ. στο ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΓΡΑΒΑΤΑΣ.
Με την βοήθεια των ορειβατων εγινε αντικατασταση των παλαιων και φθαρμενων γραβατων με καινούργιες τους ευχαριστουμε πολύ για την πολυτιμη βοηθεια τους.
Στη συνεχεια οι ορειβατες πεζοπορησαν στο ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΤΟΥ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΟΛΟΗΣ.   
  Οι ορειβατες επισκεφθηκαν την παλιά εκκλησία της Αγίας Παρασκευής ΓΟΥΜΕΡΟΥ, το αγαλμα της ΑΡΚΟΥΔΑΣ και τη σπηλιά που είχε την έδρα του ο Βασιλιά των ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ Ο ΦΟΛΟΣ.  
  Στη συνέχεια γευμάτισαν χορός και γλέντι στην ΤΑΒΕΡΝΑ το  << ΜΠΑΛΚΟΝΙ >> του
ΘΕΜΗ  ΦΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ στο χωριό ΓΟΥΜΕΡΟ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ .
   Θέλουμε να ευχαριστήσουμε προσωπικά τον Πρόεδρο κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ  και το Δ.Σ. του   ΕΟΣ  ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας.
Φωτογραφιες από την επισκεψη και πεζοπορια του ΕΟΣ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ στο Μονοπατι της ΓΡΑΒΑΤΑΣ .
Φωτογραφιες απο το μονοπατι των ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ σε επομενη ανακοινωση του Συλλογου μας.
 Πάνω από 400 χιλιόμετρα δίκτυο πράσινων μονοπατιών έχει δημιουργήσει ο Σύλλογός μας  << ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ >>  σε συνεργασία με την Ο.Φ.Ο.Ε.Σ. – Ο.Ξ.Ν.Ε. τον ΠΡΟΕΔΡΟ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ και τους τοπικούς φορείς υλοποιημένο από εθελοντές ορειβάτες ( μέλη της ΕΟΦ και αλλων Συλλογων ) στο ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ και στην ευρύτερη ορεινή περιοχή.
Ζηταμε την βοηθεια της Πολιτειας για την σωστή σήμανση και χαρτογράφηση τους.
 Όλο το  χρόνο επισκέπτες για πεζοπορίες στο Διχτυο των πράσινων μονοπατιών 
 στο ( ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ ) και στην ευρυτερη ορεινη περιοχή, της Ηλειακής Ολυμπιακής Γης.
 Ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε τον Μητροπολίτη Ηλείας κ. ΓΕΡΜΑΝΟ , τα Μ.Μ.Ε. του ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ & της υπόλοιπης ΕΛΛΑΔΑΣ για την αμέριστη συμπαράστασή τους στις πρωτοβουλίες μας.
Με τιμή και εκτίμηση για το Δ.Σ. Με φυσιολατρικούς & οικολογικούς χαιρετισμούς .
                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟΣ                                                                                 ΕΦΗ ΣΚΟΥΦΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: