p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΕΛΗ


Πρωτομαγιά στο θεσπέσιο δρυοδάσος  της Κάπελης επέλεξαν να κάνουν χιλιάδες εκδρομείς  από την Ηλεία αλλά και από την γειτονική Αχαΐα . Με το  κεντρικό σημείο των εκδηλώσεων να είναι στον  ειδικά διαμορφωμένο χώρο μεταξύ των οικισμών Πανόπουλου και Αγίας Τριάδας , οι επισκέπτες  είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την  ανοιξιάτικη φύση και τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας .
 Πέραν του χώρου των εκδηλώσεων ,  το σύνολο του  δάσους  γέμισε από παρέες και ψησταριές .

Απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς αφού ευχήθηκε στους παρευρισκομένους  λόγω της ημέρας τόνισε μεταξύ άλλων
« Είναι τέτοια η συμμετοχή του κόσμου που μας υποχρεώνει ως δήμος Αρχαίας Ολυμπίας όχι μόνο να την στηρίζουμε αλλά να κάνουμε κάθε προσπάθεια για την αναβάθμισή της . Την εκδήλωση αυτή την καθιερώνει πια η επίσκεψη των χιλιάδων ανθρώπων . Έτσι εμείς ως δήμος αρχίζουμε από αύριο να εργαζόμαστε ώστε του χρόνου να έχουμε καλύτερη παρουσία και παρέμβαση. Παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει ο λαός μας τέτοιες εκδηλώσεις είναι απαραίτητες γιατί συμβάλλουν στην διατήρηση της ελληνικής παράδοσης .»
 Συνεχίζοντας ο δήμαρχος αναφερόμενος και  στο μήνυμα  της Παγκόσμιας  εργατικής πρωτομαγιάς τόνισε
« Η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη και στους αγώνες των εργατών . Είναι η Παγκόσμια Μέρα της Εργατιάς. Το νόημα της Μέρας αυτής είναι βαθύ και διαχρονικό. Τίποτα και ποτέ δεν χαρίστηκε παρά κερδίσθηκε  με αγώνες. Το μήνυμα αυτό είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. 
Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά
Ζήτω ο Μάης ο λουλουδένιος.»
Τέλος ο δήμαρχος ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για το στήσιμο των εκδηλώσεων .
 Με αντίστοιχη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και οι πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις στο δρυοδάσος στην διασταύρωση Κουμανίου , στον Άμπουλα Βασιλακίου , στην Αύρα Νεραίδας κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: