p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Πρόγραμμα ECOCAMP στον Ερύμανθο τον Ιούλιο


Ecocamp Ερύμανθος
Μέσα στο ελατοδάσος, σε ένα τοπίο μοναδικού κάλλους στις παρυφές του Ερύμανθου, όπου η μυθολογία μας τοποθέτησε τον άθλο του Ηρακλή με τον Ερυμάνθιο Κάπρο, θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα ECOCAMP. Πρόκειται για μια περιβαλλοντική κατασκήνωση που προτεραιότητα έχουν οι έφηβοι μέσα από την ευχάριστη διαβίωση και την ξεγνοιασιά της φιλοπεριβαλλοντικής παρέας, τις θεματικές δραστηριότητες για τον αέρα, το νερό και τη γη, εμπλουτισμένες με παραδοσιακές δράσεις, όπως το ζύμωμα του ψωμιού, το ψήσιμο σε φούρνο με ξύλα και τη καλλιέργεια καρπών και φυτών.

Μία ξεχωριστή ιδέα που έγινε κατασκηνωτικό πρόγραμμα συνεχίζει και στη φετινή καλοκαιρινή περίοδο το ECOCITY. Πρόκειται για το ECOCAMP, την περιβαλλοντική κατασκήνωση για εφήβους 13-16 ετών, που θα πραγματοποιηθεί για 8η χρονιά, στη μαγευτική και καταπράσινη Ροδέα μια επιλεγμένη περιοχή των Καλαβρύτων, όπου βρίσκονται οι μόνιμες εγκαταστάσεις του Κατασκηνωτικού Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας και Αγωγής.
Οι νέοι και οι νέες που θα συμμετέχουν θα έχουν ευκαιρίες διαβίωσης σε χώρους φυσικής ομορφιάς και θα παρακολουθήσουν ένα αξιόλογο πρόγραμμα ενημέρωσης, βιωματικών και ψυχαγωγικών δράσεων για το περιβάλλον και την παράδοση που χάνεται. Επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να κατέβουν τον Βουραϊκό και να γνωρίσουν την περιοχή με πεζοπορία, ή ορειβατικό ποδήλατο πάντα με τον κατάλληλο εξοπλισμό.
Οι εγκαταστάσεις διαμονής είναι μόνιμες και περιλαμβάνουν κεραμοσκεπή κτίρια συνολικής χωρητικότητας 180 ατόμων, κουζίνα, ιατρείο, γήπεδα και πισίνα.
Το ECOCAMP είναι μια πρόταση του ECOCITY που στοχεύει στην επαφή των νέων που ζουν στην πόλη με τη Φύση, καθώς και στην βιωματική προσέγγιση περιβαλλοντικών θεμάτων.
Η κατασκήνωση θα υλοποιηθεί από 30 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου και θα συμμετέχουν νέοι από όλη τη χώρα. Μπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες ή και να δηλώσετε συμμετοχή για τους εφήβους σας στην Υπεύθυνη Συντονισμού του ECOCITY Γεωργία Τσιλιμίγκρα στο τηλέφωνο 210-6196757, ενώ για περισσότερα στοιχεία και το πλήρες πρόγραμμα, μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.ecocamp.gr. (Περισσότερες πληροφορίες: Γεωργία Τσιλιμίγκρα, τηλ. 210-6196757, e-mail: info@ecocity.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια: