p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΜΕ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΗΛΕΙΑ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε στην νυχτερινή με πανσέληνο  πεζοπορία στο ΜΟΝΟΠΑΤΙ της ΑΡΚΤΟΥ και των ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ του  ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΟΛΟΗΣ  στο ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ στις 2 Αυγούστου 2012.

 Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ  μας συνδιοργανώνει με τον ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ και την Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε. – Ο.Ξ.Ν.Ε. την 1η Πανελλήνια Πεζοπορία νυχτερινή  με πανσέληνο στις 2 Αυγούστου 2012 ημέρα Πεμπτη στο ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΑΡΚΤΟΥ και των ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ του ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΟΛΟΗΣ στα χωριά ( Αγία Άννα, Πεύκη, Καρυα, Κλινδια, Πέραινα, ΓΟΥΜΕΡΟ ) με Αρχηγό, ξεναγό τον κ. Παναγιώτη Αχιλλεοπουλο.
Συμμετέχουν το Δ.Δ. Αγίας Άννας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος , το Δ.Δ. Καρυας και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος, το Δ.Δ. Κλινδια και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος, το Δ.Δ. Πεύκης, το Δ.Δ. Μουζακίου, το Δ.Δ. Κουτσοχέρας, το Δ.Δ. ΠΕΡΣΑΙΝΑΣ και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος, το Δ.Δ.Γουμερου, ο Σύλλογος Γουμεριωτων Ηλείας << Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ >> η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Α.Ο. ΓΟΥΜΕΡΟΥ, ο ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΥΡΣΙΝΗΣ,  ο Πολιτιστικός Σύλλογος  << ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ >>,  και ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ  ΓΟΥΜΕΡΟΥ

Οι συμμετεχοντες θα πεζοπορισουν περιπου  02.30  ώρες η πεζοπορια ξεκιναει ( από Γουμερο παλιάμπελο, χώρα - κάστρο, Άγιος Γεώργιος Περσαινα, μπαλκοσια, Γέρου τα χωριά, κούμαρο και τελειωνει στο χωριο ΓΟΥΜΕΡΟ ).
Η διαδρομη είναι πανεμορφη βαθμος δισκολιας Α με απεραντη θεα στα 652 μετρα υψομετρο, μπορειτε να δειτε εαν εχει ορατοτητα, ολοκληρο τον ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ, την Αρχαία Ολυμπία, τον Επικουριο Απόλλωνα, την Αρχαία Ηλιδα, όλες τις κορυφές των βουνών της Πελοποννήσου, καθώς την ΠΥΛΟ και μέχρι την Λευκάδα στο ΙΟΝΙΟ.
Οι πεζοπόροι θα επισκεφτούν ανάλογα με την χρονική ευχέρεια, την Παλιά Εκκλησία της Αγία Παρασκευής ΓΟΥΜΕΡΟΥ, θα δουν την σπηλιά όπου είχε την έδρα του ο Βασιλιάς των Κένταυρων ο Φολος, το άγαλμα της ΑΡΚΟΥΔΑΣ ( σύμβολο των Αρκάδων ), το Κάστρο του ΓΟΥΜΕΡΟΥ, τον Ναό της ΑΡΤΕΜΗΣ  όπου πάνω έχει θεμελιωθεί ο Ναός της Αναλήψεως, θεμέλια του Ναού της ΗΡΑΣ όπου πάνω υπάρχουν τα θεμέλια του Ναού της Αγίας Κυριακής, το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο στου ΣΕΡΙ – Άγιος Γεώργιος Περσαινα - Γουμερο.
Αυτοί που θα λάβουν μέρος στην πεζοπορία θα πρέπει να φέρουν μαζί τους σακίδιο, παπούτσια αθλητικά με σκληρό πέλμα για την πεζοπορία, χοντρές κάλτσες, νερό, αντιανεμικό, μπαστούνι, ελαφριά ενδυμασία και φακό.
Σε αυτούς που θα λάβουν μέρος στην πεζοπορία θα επιδοθεί ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ που εχει δημιουργήσει το καλλιτεχνικό τμήμα του Συλλόγου μας.
Στους περιπατητές στο τέλος της διαδρομής  θα προσφερθεί φαγητό  ( γίγαντες και πατάτες φούρνου, αγγουροντομάτα, φέτα, ελιές, και κρασί Γουμεριοτικο ) με μικρό αντίτιμο καθώς και κατάλληλη μουσική για χορό και γλέντι.
Από Πύργο θα υπάρχουν λεωφορεία του ΚΤΕΛ  αναχώρηση ώρα 17.00 μ.μ. και επιστροφή αναχώρηση από ΓΟΥΜΕΡΟ Ώρα 12.00,Τοπος και ώρα συνάντησης στο χωριό ΓΟΥΜΕΡΟ  ωρα 19.00 μ.μ..
 Δηλώστε την συμμέτοχη σας έγκαιρα στο τηλ. 6974070997,  Πρόεδρο  κ. Παναγιώτη Αχιλλεοπουλο  για να οργανώσουμε καλλίτερα την εκδήλωση μας.
Για όσους θέλουν να διανυχτερεύσουν υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια στην περιοχής μας, καθώς επισης και χώρος του Συλλόγου μας για σκηνές στο χωριό  ΓΟΥΜΕΡΟ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ στο ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ, η συμμετοχή είναι δωρεάν.
 Όλο το  χρόνο επισκέπτες για πεζοπορίες στο Δίχτυο των ( 450 χιλιομετρων ) πράσινων μονοπατιών που εχει δημιουργήσει στο ΟΡΟΠΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ και στην ευρύτερη ορεινή περιοχή μας ο Σύλλογος μας στο ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ.
Επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά τον ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΥΡΓΟΥ κ. ΜΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ, και τον Δ/ντη τον Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ κ. Χρήστο Κωνσταντοπουλο για την βοήθεια τους και την αμέριστη συμπαράσταση τους στις πρωτοβουλίες μας και την ένταξη τους στις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις  2012 του ΔΗΜΟΥ.
Ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε τον Μητροπολίτη Ηλείας κ. ΓΕΡΜΑΝΟ, καθώς και τα Μ.Μ.Ε. του ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ & της υπόλοιπης ΕΛΛΑΔΑΣ για την αμέριστη συμπαράστασή τους στις πρωτοβουλίες μας.
Με τιμή και εκτίμηση για το Δ.Σ. Με φυσιολατρικούς & οικολογικούς χαιρετισμούς .
                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟΣ                                                                                 ΕΦΗ ΣΚΟΥΦΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: