p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΌ ΚΑΙ ΤΙΣ "ΦΕΓΓΑΡΟΠΟΡΕΙΕΣ"


Προνόησε η φύση και έδωσε απέραντη ομορφιά και κάλλος στον τόπο μας, που θεωρείται ως ένα από τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας.  H ανάπτυξη του τουρισμού  ίσως είναι η μόνη προοπτική του τόπου. Η λύση θα έρθει από την ίδια την τοπική κοινωνία με τον εθελοντισμό , μια λέξη που έχει χαθεί από το λεξιλόγιο μας, και ευθύνη για αυτό έχουν ΟΛΟΙ (δήμοι, σύλλογοι κτλ)
 Η χρήση του εθελοντισμού θα ήταν μια καλή λύση π.χ  για την ανέγερση ενός θεάτρου στην περιοχή της Φολοης που θα φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις, λόγω όμως της ζοφερής οικονομικής κατάστασης της χώρας, η κάθε ενέργεια που αναλαμβάνεται από την Περιφέρεια ή τους Δήμους θα πρέπει να «αντέχει» και να «ανταπεξέρχεται» οικονομικά. Ουδεμία περιττή δαπάνη, σε τίποτα!  Επίσης θα ήταν χρήσιμος ο εθελοντισμός στην φύλαξη του δάσους από την λαίλαπα της παράνομης υλοτόμησης.  
«Να δούμε ακόμα πού θα φτάσουμε! Δεν αφήσαμε βρωμιά, δεν αφήσαμε σιχαμένη πράξη, που να μην την κάνουμε, δεν αφήσαμε πονηρό διαλογισμό που να μην τον πούμε ή να μην τον γράψουμε με την μεγαλύτερη αδιαντροπιά. Ξεχαλινωθήκαμε πια ολότελα. Ποτέ ο άνθρωπος δεν είχε φτάσει ούτε στην μισή αναισθησία και σιχαμένη παραμόρφωση, απ’ όσο έφτασε σήμερα...».
(Φ.Κόντογλου, «Μυστικά Άνθη», εκδ. «Αστήρ», σελ. 21).
Θα πρέπει προπάντων να σταματήσουμε να βλέπουμε χωρίς να αντιδράμε ,τις παράνομες ρίψεις μπαζών , τη ρύπανση των ποταμιών και των πηγών μας, το μπάζωμα των ρεμάτων, την καταπάτηση κοινόχρηστης δημόσιας γης, το κάψιμο των δασών μας, την παράνομη υλοτομία, το παράνομο κυνήγι  και τέλος την ολοκληρωτική καταστροφή του περιβάλλοντος. 
Oreini-ileia.blogspot.com    
Υ.Γ Θα προτιμούσαμε επίσης κύριε Παρασκευόπουλε έργα για τα ερημωμένα και εγκαταλειμμένα ορεινά χωριά του Δήμου Πύργου και όχι ψίχουλα για «φεγγαροπορείες»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: