p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Άνοιξε ο Ερύμανθος!



Άνοιξε ο ποταμός Ερύμανθος και είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους φίλους του Rafting και των Extreme Sports!
Η αρχή γίνεται από το χωριό Τριπόταμα. Εκεί θα είναι η αφετηρία για την jkljkljhhjhhhhhhhhjhjljklκατάβαση του ποταμού Ερυμάνθου. Ο Ερύμανθος είναι ένα πανέμορφο με μεγάλη συχνότητα περασμάτων 3ου- 4ου βαθμού δυσκολίας που απαιτεί προηγούμενη εμπειρία (συμμετοχή σε τουλάχιστον 2 καταβάσεις σε διαφορετικά ποτάμια 3ου βαθμού δυσκολίας) και αρκετά καλή φυσική κατάσταση από τους συμμετέχοντες.
Διάρκεια: 3-4 ώρες:
Συμμετέχοντες:18 ετών και πάνω
Δείτε το βίντεο (by Alexandros Giannios) από την πρώτη κατάβαση για την σεζόν από την Trekking Αρκαδίας που έγινε την Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.
Άνοιξε ο Ερύμανθος! (video)
Άνοιξε ο Ερύμανθος! (video)


Πηγή: sportsmag.gr

11 σχόλια:

OΡΟΠΕΔΙΟ είπε...

Αγαπητέ κ. Αθανασόπουλε καλησπέρα σας. Με έκπληξη είδα να δημοσιεύετε δράσεις με τον τίτλο:Άνοιξε ο Ερύμανθος! Γιατί "άνοιξε" αγαπητέ κ. Αθανασόπουλε; Ήταν κλειστός; Και αν ήταν κλειστός, τί τον έκλεισε; Νομίζω κύριε Αθανασόπουλε, ότι η μίμηση, έγινε δεύτερη φύση των ρωμηών! Μέσα σε μια φοβερή κρίση, δεν γνωρίζω αν είδατε τις σκηνές που μοίραζαν οι "καλοί αγρότες" τρόφιμα στους "εξαθλιωμένους" Αθηαναίουςφρέσκα κρεμμυδάκια; Ωστόσο "άνοιξε" ο Ερύμανθος,μας λένε κάποιοι που ασχολούνται "με ευγενή σπόρ"! Κύριε Αθανασόπουλε, ο Ερύμνθος δεν έχει ανάγκη από τέτοιες δράσεις! Από την μπόχα και τη βρώμα θέλει να γλιτώσει! Γιατί είναι γενάτος από πλαστικό μπουκάλι, πλαστικές σακκούλες και κάθε άλλου είδους νεοελληνική-μακρυγιαννική βρωμιά... Μάλλον κύριε Αθανασόπουλε, εσάς που είστε ευαίσθητος άνθρωπος, σας ξέφυγε αυτό το δημοσίευμα. Διότι καλύτερα θα ήταννα το έχετε τιτλοφορήσει ως ακολούθως: Άνοιξε η πόρτα της καταστροφής του Ερυμάνθου... Για σκεφτείτε το λίγο..!
Με τιμή
Δημήτρης Κανελλόπουλος
φίλος δικός σας και του κυρ Σωτήρη...
Απλώς!

andreas athanasopoulos είπε...

καλησπέρα κύριε Καννελοπουλε, και εγω δεν συμφωνώ με τον τίτλο, αλλά αφού είναι αναδημοσίευση δεν θα μπορούσα να επέμβω στο κείμενο,,,, , νομίζω οτι ο αθλητισμός όμως δεν ¨"μολύνει" το ποτάμι και μην ξεχνάμε οτι το Rafting είναι ολυμπιακό άθλημα.

OΡΟΠΕΔΙΟ είπε...

AΑγαπητέ μου Ανδρέα, δεν είναι μόνο θέμα τίτλου. Η καταστροφή του τόπου έγινε και γίνεται κάτω από τον αθώο τίτλο: Ανάπτυξη παντού. Κι αυτό σημαίνει : κάθε χωριό και γυμναστήριο, κάθε πόλη και στάδιο, κάθε Αμαλιάδα και ΤΕΙ κάθε Πύργος και Πανεπιστήμιο... κ.ο.κ. Για σκέψου αγαπητέ Ανδρέα, πόσοι έλληνες ασχολούνται με αυτό το "ολυμπιακό" άθλημα και ποιοι; Ανάπτυξη δεν είναι Ανδρέα, το να έρθουν οι κωλονακιώτες να κάνουν ένα ακριβό σπορ στον Ερύμανθο και ν' αγοράσουν τσίχλες από κάποιο περίπτερο της περιοχής. Αυτό είναι καταστροφή! Ανάπτυξη είναι να σπείρουν οι νέοι, να θερίσουν και ν' αλωνίσουν.Να ασχοληθούν με την πραγματική οικονομία! Τέτοιες μορφές, σου θυμίζω και το προπέρσινο "φεστιβάλ" που έκανε η Ακαδημία Επιστημών της Ορεινής Ηλείας, με πρόταση του κ. Αντιναυάρχου ΠΥ. Μια εισβολή της αμερικανιάς που μας οδηγούν στο δάσος. Εμείς, πρέπει να φυλάξουμε τα δάση μας, τα ποτάμια μας και τα βουνά μας και να τα παραδώσουμε στις επόμενες γενεές! Και κάτι ακόμη: οι ολυμπιακοί που έγιναν τί σχέση είχαν με τον πολιτισμό; Η αποθέωση του ντόπινγκ, των αμερικανικών αναψυκτικών, ένας παρά φύσιιν βιασμός του κλασικού πολιτισμού. Μην πιανόμαστε κορόϊδα αγαπητέ Ανδρέα..
Με τιμή
Δ. Κανελλόπουλος

Κώστας Π. είπε...

Ανδρέα «σε έπιασε μούγκα» για την ταμπακιέρα; Ξέχασες ή δεν θέλεις να θυμάσαι, (για το φεστιβάλ στο Κούμανι εννοώ) ότι είχα υποστηρίξει τις θέσεις σου; Αν φοβάσαι να απαντήσεις, κλείστο να πάει στο διάολο αλλιώς κράτα το για να βγάζουν τα απωθημένα τους. Ο θυμόσοφος λαός μας λέει: «… οι φίλοι φίδια γίνονται και οι κουμπάροι αστρίτες και οι καλοί γειτόνοι σου, κολοβές οχίτσες. Όπου σταθείς και όπου βρεθείς, τηράνε να σε φάνε…»

andreas athanasopoulos είπε...

καλημέρα, την άποψη μου για το φεστιβάλ την έχω γράψει πολλές φορές και εδω και σε άλλες ιστοσελίδες, έχω πάει και σε παρόμοια φεστιβάλ στην βόρεια Ελλάδα ΑΡΔΑΣ κτλ που γίνονται πολλά χρόνια χωρίς να μολύνουν το περιβάλλον, αντίθετα έχουν καταφέρει να φέρουν τους νέους πιο κοντά στην φύση, εμένα πιο πολύ με εξοργίζουν τα πανηγύρια στις πλατείες των χωριών με τα χιλιάδες τσίγκινα κουτάκια που μετά καταλήγουν σε ρέματα και μες στο δάσος...για το rafting είπα την άποψή μου επειδη εχω κανει και μια φορα δεν νομίζω οτι καταστρέφει τα ποτάμια..τωρα για την ολυμπιάδα συμφωνώ απόλυτα....μουγκα δεν με εχει πιασει ποτε αγαπητε Κώστα μοναχα προσφατα που απο μια ιωση εκλεισε ο λαιμος μου, ο καθενας μπορει να εχει την αποψη του....φτανει να μην υβρίζει....

Sotiris Sotiropoulos είπε...

Αγαπητέ Ανδρέα
Πολύ αργά -σήμερα- πήρα είδηση τον παραπάνω διάλογο-αντίλογο και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να εμπλακώ για ευνόητους λόγους. Θέλω όμως να συμφωνήσω και να σε συγχαρώ με τις θέσεις σου στα αλλα θεματα και να σεβαστώ τις απόψεις σου για τ διαβόητο Φεστιβάλ της Φολοης (ξέρεις τις αντίθετες δικές μου για το συγκεκριμένο) ... Νομίζω ότι οι παρεκτροπές κάποιων δεν έχουν ούτε αρχή ούτε τέλος. Ο φίλος ΔΚ άδικα πασχίζει να βάλει κάποια τάξη (με το δικό του τροπο) στα κακώς κείμενα, αλλά εις ματην...
Αλήθεια οι συνήθεις "παροιμιολόγοι" μήπως ξέρουν τη λέξη "μούγκα" που σου αποδίδουν, για το τι γίνεται σε ποτάμι παρακείμενο;
Ταύτα και μένω
Σωτ Σωτ ΔΙΒΡΗ

OΡΟΠΕΔΙΟ είπε...

Αγαπητέ κ. Αθανασόπουλε καλή σας μέρα. Επαγγελματικές υποχρεώσεις με ανάγκασαν να βρεθώ μακριά από την λαμπερή μας πατρίδα την Ελλάδα, -βρέθηκα στην γη (τύποις) του Πυρός- και δεν παρηκολούθησα τα γραφόμενα στο ιστολόγιό σας, με αφορμή δικό μου σχόλιο, για την εισβολή των “νεόπλουτων” στον Ερύμανθο. Βλέποντας την παρέμβαση του καλού μου, τέως φίλου περί «μούγκας», θαύμασα τα ελληνικά του τα οποία είναι προϊόν μακράς ενασχολήσεως με την ελληνικήν, εκεί πέριξ της Σαλαμίνος και του Πόρου… Αλλά με έκπληξη είδα και την αναφορά του, στο «θυμόσοφο» λαό μας και στα φοβερά αποφθέγματά του: «… οι φίλοι φίδια γίνονται και οι κουμπάροι αστρίτες και οι καλοί γειτόνοι σου, κολοβές οχίτσες. Όπου σταθείς και όπου βρεθείς, τηράνε να σε φάνε…». Αυτά κάνει η καταστροφική ενασχόλησις με τον Πρόεδρο των Λαογράφων Ορεινής Ηλείας. Τους μαθαίνει ηρωικά στιχάκια και μετά εξοντώνουν εμάς τους μορφωμένους! Οι αμόρφωτοι… Αν λοιπόν εννοεί φίλο του εμένα, δεν κατανοώ γιατί με παρομοιάζει με αστρίτη και οχίτσα! Εγώ ουδέποτε τον δάγκωσα. Εγώ εξηγήσεις του γύρεψα για τα 20.000 της τσιπουρογιορτής! Κι ακόμη έκανα κριτική στις «πολιτιστικές πρακτικές» που εισήγαγε αυτός εν τη Κάπελη…Τα σκουπίδια των οποίων, είδατε κ. Αθανασόπουλε, τα φωτογράφισε ο κ. Σωτηρόπουλος. Εν πάση περιπτώσει δεν θα κάνω διάλογο με τον κ. τέως καλό μου φίλο. Αλλά εσείς κύριε Αθανασόπουλέ μου, δεν καταλάβατε, ότι ο τέως φίλος μου, σάς ήθελε ως προκάλυψη για το δήθεν φεστιβάλ; Σας έβαλε στο παιχνίδι για να μπορεί να σας εγκαλεί τώρα! Τα περί ΑΡΔΑ, δεν ευσταθούν κ. Αθανασόπουλε. Γιατί στον Άρδα, η συντεταγμένη Πολιτεία έχει παρέμβει. Δεν πάει ο καθένας όπου του κ…….. να κάνει ότι του κ…….. Υπάρχουν ειδικώς διαμορφωμένοι χώροι όπου βρίσκονται οι σκηνές, ειδικά πάρκινγκ για τα οχήματα, ειδικοί κάδοι όπου εναποθέτουν οι επισκέπτες τα απορρίμματα, τουαλέτες και γενικά υποδομές τέτοιες που εξυπηρετούν ανάλογες εκδηλώσεις, ειδικές κατασκευές για την ηλεκτροδότηση και γενικώς κανόνες λειτουργίας. Εδώ σε μας τι υπάρχει; Ο κάθε Μουσουλούμπεης κάνει ότι του γουστάρει. Ειδικά άμα έχει και τους Λάκηδες της τοπικής εξουσίας φίλους… Το πρόβλημα κ. Αθανασόπουλε είναι, ότι στην Ελλάδα, είσαι ότι δηλώσεις..! Ο εν λόγω κύριος πού τα έμαθε όλα αυτά στα οποία έχει γίνει ειδικός, δεν γνωρίζω. Αλλά εφ’ όσον ο άνθρωπος δρα δημόσια, πρέπει να δέχεται και τη δημόσια κριτική. Η κριτική εξισορροπεί τα πράγματα. Δεν έχει σκοπό να προσβάλει. Αντίθετα, προσβολή εις βάρος της κοινωνίας είναι, να κάνουμε ότι τα ξέρουμε όλα και να μην λαμβάνουμε υπόψη μας την κριτική. Οι ξερόλες οδηγούν βέβαια το Έθνος τώρα και 180 χρόνια. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε…

Με τιμή
Δ.Γ. Κανελλόπουλος

andreas athanasopoulos είπε...

καλησπέρα, θέλω να πιστεύω οτι δεν είμαι τόσο αφελής για να χρησιμοποιηθώ από οποιονδήποτε, πάντως την μόνη διαφορά που είχε με τον ΑΡΔΑ ήταν οι τσουχτερή τιμή, υπήρχαν ειδικοί χώροι, ιατρείο, πάρκινγκ, ειδικοί κάδοι όπου εναποθέτουν οι επισκέπτες τα απορρίμματα, τουαλέτες... υπάρχουν φωτογραφίες που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.... τώρα αν μετά οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ δεν πλήρωσαν τους εργαζόμενους και εναπόθεσαν τα σκουπίδια σε κάποιο ρέμα είναι καταδικαστέο, αν και πιστεύω οτι πιο πιθανό είναι το απορριμματοφόρο του δήμου να έχει ρίξει τα σκουπίδια στο ρέμα....οσο για την γιορτή του Τσίπουρου, ο σύλλογος, εκείνη την περίοδο ήμουν Ταμίας, δεν έλαβε 20000 απο τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας... Πάντως κάθε διάλογος µεταξύ προσώπων πρέπει να βασιστεί στην αµοιβαία εµπιστοσύνη... Όταν δεν υπάρχει εµπιστοσύνη, ο διάλογος θα είναι μάλλον µάταιος.

Sotiris Sotiropoulos είπε...

Αγαπητέ κύριε Αθανασόπουλε, φίλε Ανδρέα.
Δεν ήθελα να εμπλακώ στη συζήτηση, αλλά κάποια θέματα που θίγονται παραπάνω δεν μπορεί να με αφήσουν αδιάφορο. Επειδή όπως γνωρίζετε, πήρα επάνω μου όλο το βάρος της διαμαρτυρίας για το διαβόητο «μουσικό Φεστιβάλ της Φολόης» με εκτεταμένα δημοσιεύματα, φωτογραφίες και έγγραφες καταγγελίες σε όλους τους αρμόδιους και επειδή είσθε προσεκτικός και δίκαιος μου προξενεί κατάπληξη η απάντηση στον κ. ΔΚ (χωρίς να κάνω το συνήγορό του, ούτε ο ίδιος θα το ήθελε και σε πολλά διαφωνούμε) και κυρίως το γεγονός ότι τα βρήκατε όλα ωραία και καλά στο εν λογω Φεστιβάλ. Είναι όμως έτσι; Ας το δούμε εντελώς συνοπτικά:
1. Δεν σας ενόχλησε ότι οι διοργανωτές δεν είχαν άδεια ούτε από το Δήμο, ούτε από το Δασαρχείο παρά μόνο μια φωτοτυπία από κάποια υπηρεσία Τουρισμού που μιλούσε γενικά και αόριστα για Φεστιβάλ στην Αρχ. Ολυμπία;
2. Δεν σας ενόχλησε ότι η αρμόδια Γεν. Γραμματέας ΥΠΕΚΑ γνωστή για τις ευαισθησίες της κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη στηλίτευσε το απαράδεκτο γεγονός και έψαχνε να βρει τον Δήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας και τον Δασάρχη Ηλείας και εκείνοι κρύβονταν;
3. Ώστε λοιπόν εσείς είδατε τα πάντα εκεί (τουαλέτες, ιατρείο, κάδους κλπ) στην εντέλεια; Πήγατε άραγε ή σας τα είπαν ότι έτσι είναι; Γιατί αυτόπτες μάρτυρες περιέγραφαν σκηνές «απείρου κάλλους» και ένα άθλιο θέαμα με ένα κράμα λάσπης από ποτά, αναψυκτικά, ούρα και άλλα σωματικά απόβλητα εν κραιπάλη διαδραματισθέντα… Δεν μάθατε τίποτα από αυτούς που είπαν (μεταξύ των οποίων και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, οι οποίοι μετά εσιώπησαν αιδημόνως!...) για διακίνηση και χρήση ναρκωτικών κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ; Και είδαμε εμείς στη Δίβρη τους συμμετασχόντες με τα πανάθλια πορτοκαλί βραχιολάκια, να διηγούνται τα ανωτέρω εν ευθυμία…
4. Δεν σας ενόχλησε, κυρίως, ότι ο χώρος που έγινε το Φεστιβάλ είναι καταπατημένος και κατεστραμμένος με προηγούμενες κοπές εκατοντάδων βαλανιδιών από τους άθλιους ενοικιαστές; Δεν σας εντυπωσιάζει το γεγονός ότι φέτος δεν έγινε το Φεστιβάλ, ενώ είχε κλείσει με 25.000 Ευρώ ενοίκιο για τον επόμενο χρόνο;
5. Γνωρίζετε για τις απειλές κατά της ζωής μας εκ μέρους των ενοικιαστών, επειδή διαμαρτυρηθήκαμε και κάναμε το καθήκον μας να σώσουμε το δάσος από τους ολετήρες που κάποιοι έφεραν και κάποιοι υπερασπίζονται;
6. Πήγατε να δείτε τι ρημαδιό άφησαν οι διοργανωτές όταν έφυγαν; Εμείς είδαμε ένα τεράστιο σκουπιδαριό στην Κάπελη και θεωρώ έωλες τις δικαιολογίες ότι το απορριμματοφόρο του Δήμου φταίει…
Αυτά τα ολίγα, για περισσότερα αναζητήσατε τα γραμμένα στο προσωπικό μου μπλογκ.
Ως προς το δεύτερο θέμα του «Τσιπουροφεστιβάλ» του Κακοταρίου τι να πω; Μάλλον εσείς που δεν φταίτε σε τίποτα (προφανώς είτε έχετε άγνοια ή αφέλεια) τώρα εκτίθεσθε μια και λέτε είσαστε Ταμίας και τα 20.000 δεν τα πήρατε. Εγώ αυτό το πιστεύω (εκτός από κάποιο μουσαμά), αλλά ποιος τα πήρε; Γιατί είναι βέβαιο ότι, τα 20.000 Ευρώ δόθηκαν για το Φεστιβάλ Τσίπουρου (έχουμε δημοσιεύσει φαρδιά πλατειά το έγγραφο από την «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», δεν το προσέξατε; Κρίμα). Επομένως είχατε υποχρέωση, εσείς (εννοώ ο «Ολωνός») να ψάξετε να βρείτε που πήγαν αυτά τα λεφτά, ποιος τα πήρε και χρεώθηκαν σε σας, και όχι εμείς να τρέχουμε να τα βρούμε. Εσείς (όχι προσωπικά) εκτίθεσθε ανεπανόρθωτα, και ερωτώ γιατί ενώ κατηγορηθήκατε αποσιωπήσατε την μη αποκαλυφθείσα μέχρι σήμερα κομπίνα; Ποιος και ποιους θέλησαν να καλύψουν;
Αγαπητέ κ. Αθανασόπουλε, σωστά λέτε ότι στο διάλογο πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη. Το να πατάμε …σε δυο βάρκες, δεν προάγει τον διάλογο. Όχι για τα διαλεγόμενα πρόσωπα αλλά για την αλήθεια. Και εγώ όσο αναπνέω θα την υπηρετώ με τις μικρές μου δυνάμεις.
Σωτ Σωτ ΔΙΒΡΗ

andreas athanasopoulos είπε...

καλησπέρα κύριε Σωτήρη, εμένα μου έστειλαν ενα δελτίο τύπου οι διοργανωτές του φεστιβάλ που ανέφερε πως είχαν άδεια, μάλιστα μιλώντας με τον δήμο μου ανέφεραν οτι υπάρχει άδεια, τώρα αν δεν υπήρχε άδεια, υπεύθυνος είναι ο δήμος και οι υπόλοιποι φορείς που δεν αντέδρασαν, εγώ πήγα μεσημέρι μια μέρα πριν τελειώσει το φεστιβάλ και δεν είδα κάτι τέτοιο , το αντίθετο θα έλεγα, αν είχε πέσει στην αντίληψή μου κάτι επιλήψιμο θα το είχα αναφέρει, όπως ανέφερα για τα σκουπίδια και για το ότι άνθρωποι που εργάστηκαν στο φεστιβάλ ένα μήνα μετά δεν είχαν πληρωθεί... εννοείτε αν ο χώρος είναι καταπατημένος οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν, ομοίως και για τις απειλές εναντίον σας. Εγώ πιστεύω στα μουσικά φεστιβάλ που συνδυάζουν τη διασκέδαση, την κατασκήνωση και την επαφή των ανθρώπων με τη φύση. που θα αποτελούν πόλο έλξης για όσο το δυνατόν περισσότερες μουσικές κουλτούρες..

Για το φεστιβάλ του Τσίπουρου έστω και εκ των υστέρων νομίζω ότι ο Ωλονος μπορεί να στείλει κάποια επιστολή στον Δήμο που να ζητάει εξηγήσεις διότι βάζω το χέρι μου στην φωτιά οτι δεν υπάρχει περίπτωση αυτά τα χρήματα να έχουν μπει στο ταμείο του Ωλονού.... "Μια κοινωνία δεν είναι ισχυρή παρά μόνο όταν βγάζει την αλήθεια στο άπλετο φως του ήλιου."
Emile Zola

Sotiris Sotiropoulos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.