p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Κίνηση Ηλείων Αθήνας «Για την ΗΛΕΙΑ μας»:Ζητούνται στοιχεία διάθεσης Οικονομικής Βοήθειας Πυρόπληκτων



Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της κίνησης Ηλείων της Αθήνας  ««Για την ΗΛΕΙΑ μας…»  της οποίας την συστατική απόφαση σας επισυνάπτουμε, με αφορμή και το ηλεκτρονικό δημοσίευμα της news now.gr  που αναφέρει ότι 42 χωριά της καμένης Ηλείας σβήνουν από το χάρτη, έχουμε συναποφασίσει να ζητηθούν τα στοιχεία της βοήθειας που περιήλθε στο νομό μας, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2007, όπως σαφώς προκύπτει το δικαίωμα μας αυτό από το άρθρο 10 του ισχύοντος Συντάγματος.

  Παρακαλούμε κατόπιν των παραπάνω να μας χορηγήσετε φωτοτυπημένα  αντίγραφα των πρωτοκόλλων παραλαβής της ανθρωπιστικής βοήθειας από τη  Ν Α,. καθώς  και των αντίστοιχων της παράδοσης τους στους πληγέντες, έτσι ώστε να διαφανεί ότι η τεράστια υλική βοήθεια εξυπηρέτησε πράγματι τις ανάγκες των κατοίκων για τους οποίους είχε αποσταλεί και δεν διαμοιράστηκε, με άλλα ενδεχομένως κριτήρια.
Οι αναμενόμενες   απαντήσεις σας στα αιτήματά μας, είναι ηθικό και δίκαιο να δοθούν για την ενημέρωση των δωρητών, οι οποίοι με περίσσευμα ανθρωπισμού, απέστειλαν πέραν των τροφίμων, και τεράστιες ποσότητες μη αναλώσιμων υλικών – οικοσκευές-ένδυση-εξοπλισμό κατοικιών-ζωοτροφές κ.α.- αλλά και για την ενημέρωση και ικανοποίηση των πληγέντων και όλων των Ηλείων οι οποίοι πολύ συχνά είμαστε    αποδέκτες  καταγγελιών για κακοδιαχείριση της παραπάνω βοήθειας και διάθεσή της για λόγους διαφορετικούς από την πρόθεση των φιλάνθρωπων που την προσέφεραν.
 Κίνητρό μας είναι η κοινή διαπίστωση ότι οι πυρόπληκτοι όχι μόνο δεν έχουν επανέλθει στο βιοτικό  επίπεδο που βρίσκονταν πριν από τις πυρκαγιές παρά τις επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις, αλλά ζουν με το αίσθημα της απόλυτης εγκατάλειψης από την πολιτεία, αφού δεν δόθηκε ούτε καν στις οικογένειες των θυμάτων μια ελάχιστη έστω οικονομική βοήθεια


Συν.1. Συστατ. απ.                                            Για την κίνηση Ηλείων
                                                                       «ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΜΑΣ»
                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια: