p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΝΕΡΟ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

"Τις τελευταίες μέρες ξεκίνησαν να αποστέλλονται οι καινούργιοι λογαριασμοί τις ΔΕΥΑΠ σε όλα τα διαμερίσματα του δήμου μας. Σε άλλα διαμερίσματα πηγαίνει ο λογαριασμός του Β' εξαμήνου του 2012 και σε άλλα του Α' τριμήνου του 2013. Κοινή συνιστάμενη όλων είναι η αύξηση των τιμολογίων και η απαίτηση από την δημοτική αρχή να πληρώσουν οι κάτοικοι τριπλάσια και τετραπλάσια ποσά για ένα κοινωνικό αγαθό, απαραίτητο για την ύπαρξη ζωής, που πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε όλους.
Βλέπουμε στα χωριά του Ιάρδανου να χρεώνουν καταναλώσεις για ένα εξάμηνο 500.000 λίτρων με αποτέλεσμα οι λογαριασμοί να ξεπερνούν τα 200€ και στην πόλη του Πύργου να χρεώνουν το χαράτσι των 3€ για το νερό του Ερύμανθου κάθε μήνα αναδρομικά από τον Γενάρη. Φυσικά ούτε το νερό του Ερύμανθου έχουμε δει ούτε την δυνατότητα να πληρώσουμε τα χαράτσια που αποφάσισαν μπορούμε. Σε κοινή πλεύση η παράταξη της πλειοψηφίας (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και της μείζονος μειοψηφίας (ΝΔ) με την σύμφωνη γνώμη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος, αποφάσισαν να δώσουν 700.000€ πανωπροίκι στον ιδιώτη που εκμεταλλεύεται το διυλιστήριο.

Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ στο δήμο Πύργου από την πρώτη στιγμή που ήρθε το θέμα για την επιβολή χαρατσιού στο νερό ανέφεραν ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό για όλο το λαό και όχι εμπόρευμα που θα φέρνει κέρδη. Όταν όμως ζούμε σε μια κοινωνία όπου

τα πάντα υπολογίζονται με το χρήμα και μάλιστα με το πόσο θα κερδίσει ο επιχειρηματίας ιδιώτης, ο επιχειρηματίας δήμος, ο επιχειρηματίας κράτος, και όχι πόσο θα ωφεληθεί ο λαός από το κάθε αγαθό ή υπηρεσία τα πράγματα αλλάζουν. Ψηφίζονται και νόμοι που στηρίζουν αυτή την πολιτική, υπάρχουν και δήμοι, όπως ο δικός μας, που όχι μόνο υπηρετούν αυτή την πολιτική αλλά την υποστηρίζουν με πείσμα και κρύβονται πίσω από το νόμο, στην προκειμένη περίπτωση τον "Καλλικράτη", που τους καλύπτει πλήρως. Ούτε σκέψη δεν κάνουν για φιλολαϊκή πολιτική ή μείωση τιμολογίων και κατάργηση χαρατσιών. Αντίθετα τα πολλαπλασιάζουν.
Σε όλα αυτά θα πρέπει να υπολογίζουμε ότι το νερό το πληρώνουμε στην διπλάσια τιμή από ότι αναγράφεται αφού ο Δήμος Πύργού εδώ και χρόνια έχει επιβάλει το χαράτσι του «Πρόσθετου ειδικού τέλους» στο 80% της αξία του νερού.
Ο λαός με τη δική του δράση πρέπει να καταργήσει τέτοιες πολιτικές, και να οργανωθεί γύρω από τα ταξικά του σωματεία και τους αγροτικούς συλλόγους και δυναμικά να απαιτήσει την κατάργηση τέτοιων αδικών μέτρων. Αν δεν το κάνει μόνος του, κανένας δεν πρόκειται να έρθει και να τον απαλλάξει από τίποτα, όσο άδικο και βαρύ και αν είναι. Γιατί οι άδικοι και σκληροί νόμοι δεν ψηφίστηκαν κατά λάθος εναντίον του λαού αλλά ψηφίστηκαν συνειδητά και εφαρμόζονται συνειδητά και εξειδικεύονται και σε τοπικό επίπεδο από συγκεκριμένες δυνάμεις των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Μόνος του ο λαός μπορεί να απαλλαγεί απ' όλους αυτούς. Τη δύναμη την έχει. Το μόνο που απομένει είναι να το πάρει απόφαση και να μην έχει αυταπάτες ότι θα λυθούν τα προβλήματά του από αυτές τις δυνάμεις που τα ψηφίζουν και τα υλοποιούν, και στα Δημοτικά συμβούλια και παντού.
ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ...ΝΕΡΑΚΙ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ:
1. Σε πρώτη φάση να μειωθεί η τιμή του νερού για τη λαϊκή κατανάλωση στο μισό.
2. Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια (Ερύμανθου και ειδικό τέλος). Να διεκδικήσουμε άμεσα προσλήψεις ειδικευμένου προσωπικού για την λειτουργία του διυλιστηρίου αλλά και τα απαραίτητα κονδύλια για τα απαραίτητα έργα υποδομής που χρειάζονται να γίνουν.
3. Να μην γίνεται καμία διακοπή νερού σε κανέναν άνεργο, χαμηλόμισθο και χαμηλοσυνταξιούχο που δεν μπορεί να πληρώσει.
4. Να καταργηθεί το τέλος επανασύνδεσης για όσους καταναλωτές τους έγινε διακοπή.
5. Διεκδικούμε να καταργηθεί ο ΦΠΑ στο νερό και την αποχέτευση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την οικιακή κατανάλωση."

Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ στον Δήμο Πύργου

Δεν υπάρχουν σχόλια: