p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Επίσκεψη μελών της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής στην Αρχαία Ολυμπία


Υποδεχόμενος την πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος της βουλής ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς  μεταξύ άλλων τόνισε:  
«Με χαρά σας υποδεχόμαστε στον τόπο που γεννήθηκαν   οι  Ολυμπιακοί  Αγώνες. Τον τόπο που πλουσιοπάροχα   αντάμειψε η ιστορική αίγλη, ο ποιητικός ίστρος  και το φυσικό κάλλος. Το 2007 η πύρινη λαίλαπα άφησε πίσω της στάχτη και αποκαΐδια. Σήμερα έξι περίπου χρόνια μετά και οι πληγές δεν έχουν ακόμα επουλωθεί. Η φύση μόνη της έκανε το χρέος της. Το δάσος μέρα με τη μέρα    αναγεννάτε.

Σε μας , στους πολίτες, στους φορείς  και  γενικά στην πολιτεία, πέραν των ανοιχτών μετώπων δράσης για την επούλωση των καταστραμμένων υποδομών  απομένει να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή μιας πιθανής επανάληψης του θλιβερού  γεγονότος σε μικρή ή μεγάλη κλίμακα.»
 Στην συνέχεια και κατά την επίσκεψη του κλιμακίου στον Αρχαιολογικό Χώρο ο δήμαρχος σε συνομιλίες που είχε με τους  βουλευτές της Επιτροπής Περιβάλλοντος έθεσε υπ όψη  τους, μέρος  των διεκδικήσεων του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στο πλαίσιο της αποκατάστασης και ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών. 
« Κάνουμε προσπάθειες για την επαναλειτουργία του Μουσείου των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Επίσης έχουμε καταθέσει συνολικές προτάσεις χρηματοδοτήσεων έργων στο λεγόμενο  «Ταμείο Μολυβιάτη» που η υλοποίησή  τους θα συμβάλλει στην   αποκατάσταση των ζημιών.
   Πέραν, όμως, των γενικών διεκδικήσεων του δήμου, θέλουμε να επισημάνουμε τον ρόλο και την θέση που δικαιούται στην σύγχρονη εποχή, η Αρχαία Ολυμπία.

 Η  τελετή  Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας , κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός , που τελείται σχεδόν κάθε χρόνο, να ενισχυθεί θεσμικά και να αποτελέσει και για τον τόπο μας  ένα ουσιαστικό γεγονός προβολής και ανάπτυξης.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: