p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Φονικά Ηλείας: Αντιφασιστική εκδήλωση τιμής


 
Στο μνημείο της εκτέλεσης 21 συμπατριωτών μας από τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στα Φονικά στο Καράτουλα Ηλείας πραγματοποιήθηκε
το πρωί της Κυριακής αντιφασιστική εκδήλωση από το ΚΚΕ και τα τοπικά στελέχη στην Ηλεία. Με κεντρικό σύνθημα «Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον – Δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον» τα μέλη του ΚΚΕ έστειλαν το δικό τους μήνυμα από έναν χώρο θυσίας 69 χρόνια μετά την περίοδο που έγινε η εκτέλεση στο συγκεκριμένο σημείο. 


«Ήταν μια πράξη τιμής προς τους νεκρούς του Ναζισμού με τον τρόπο που τους αξίζει θέλοντας για να δοθεί η υπόσχεση ότι η κοινωνία θα συνεχίσει να παλεύει για τον ίδιο λόγο που και αυτοί έδωσαν τη ζωή τους προκειμένου ο ελληνικός λαός να απαλλαγεί από τη χιτλερική κατοχή και να μην ξαναγνωρίσει η ανθρωπότητα άλλο τέτοιο έκτρωμα» όπως αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση του κόμματος. 

«Η οικονομική κρίση, η βαρβαρότητα του καπιταλισμού, η άνοδος του φασισμού, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι είναι ζητήματα με τα οποία πρέπει να αναμετρηθούν και σήμερα η εργατική τάξη και οι λαοί, νικηφόρα. Πρωτοπόρα δύναμη σ’ αυτό τον αγώνα θα είναι ξανά το Κομμουνιστικό Κόμμα, το εργατικό κίνημα, η λαϊκή συμμαχία» αναφέρθηκε συμπληρωματικά. Το μέλος της Τ.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ Χρήστος Γιάνναρος πραγματοποίησε ομιλία, ενώ κατάθεση στεφάνου έκανε ο Γιάννης Γεωργόπουλος γραμματέας της ΚΟΒ Γουμέρου του ΚΚΕ.

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: