p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

«ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ» ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ



 Την Αρχαία Ολυμπία επισκέφτηκαν την Πέμπτη το μεσημέρι ,  τα μέλη της διεθνούς οργάνωσης «Πόλεις Αγγελιοφόροι της Ειρήνης», που από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου 2013,  πραγματοποίησαν την 26η τακτική γενική συνέλευση στην  Ιερά Πόλη του  Μεσολογγίου.   Η οργάνωση ιδρύθηκε το 1987 με πρωτοβουλία του τότε Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κ. Javier Perez de Cuellar και σήμερα αριθμεί 106 πόλεις μέλη από όλες τις ηπείρους. Η οργάνωση έχει σαν κύριο μέλημα την διάδοση της ειρήνης τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο.  Η 26η Συνέλευση αποτελεί ορόσημο για την Διεθνή Ένωση Πόλεων αγγελιοφόρων της Ειρήνης, καθώς η οργάνωση συμπληρώνει 25 χρόνια ζωής.
 Τα μέλη  της διεθνούς οργάνωσης «Πόλεις Αγγελιοφόροι της Ειρήνης» επισκέφτηκαν αρχικά  το δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας και μετά τον Αρχαιολογικό χώρο.
Στο δημαρχείο τους υποδέχτηκε ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Δεββές ο οποίος  αναφέρθηκε   «στα πανανθρώπινα ιδανικά και  ιδεώδη του ολυμπισμού που γεννήθηκαν πριν χιλιάδες χρόνια σε αυτό τον τόπο που ως στόχο είχαν την ειρήνη, την ευγενή άμυλα και την αλληλεγγύη των λαών ». Ο κ Δεββές αναφέρθηκε ακόμα « στην διαχρονικότητα των παράπονων που είναι επίκαιρα παρά ποτέ και ουσιαστικά αποτελούν   κοινό  στόχο  πια  και της Διεθνούς Ένωσης Πόλεων Αγγελιοφόρων της Ειρήνης».
Η διεθνής οργάνωσης «Πόλεις Αγγελιοφόροι της Ειρήνης» αποτελείται κυρίως από δημάρχους από τις πόλεις –μέλη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: