p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ανθρώπινο ποτάμι στο μολυσμένο Αλφειό


Ηχηρό μήνυμα κατά της τρομοκρατίας των πολιτών οι οποίοι αντιδρούν στο οικολογικό έγκλημα των Λιμνών Αλφειού, που επιχειρούν να διαπράξουν με μηνύσεις και απειλές οι Δήμοι Πύργου και Ολυμπίας σε συνεργασία με την Αστυνομία, έδωσαν χθες εκατοντάδες πολίτες από όλα τα μέρη της Ηλείας.
Κάτοικοι από ολόκληρη την Ηλεία, ηλικιωμένοι, έγκυοι και μαθητές από τα σχολεία της περιοχής, όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά, χόρεψαν, τραγούδησαν στις Λίμνες και έστειλαν προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμαΚάτοικοι από ολόκληρη την Ηλεία, ηλικιωμένοι, έγκυοι και μαθητές από τα σχολεία της περιοχής, όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά, χόρεψαν, τραγούδησαν στις Λίμνες και έστειλαν προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμαΤο αυθόρμητο, ειρηνικό ανθρώπινο ποτάμι που άρχισε να ρέει χθες το μεσημέρι στο δρόμο που βρίσκεται παράλληλα με το μυθικό ποταμό Αλφειό, κατέληξε τελικά λίγο μετά τις 3 το απόγευμα δίπλα στο σκουπιδότοπο της ντροπής.
Εκεί οι κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν συναυλία αλληλεγγύης με τη συμμετοχή ροκ συγκροτήματος από την Αθήνα σε μια προσπάθεια να συσπειρώσουν και να ενημερώσουν τους κατοίκους ολόκληρης της Ηλείας και της ευρύτερης περιοχής για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει στο περιβάλλον και στη ζωή τους η επαναλειτουργία τής από χρόνια κλειστής χωματερής.

Κάτοικοι από ολόκληρη την Ηλεία, ηλικιωμένοι, έγκυοι και μαθητές από τα σχολεία της περιοχής, όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά, χόρεψαν, τραγούδησαν και έστειλαν προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουν να μετατραπεί η δασική περιοχή δίπλα από τον Αλφειό σε χωματερή και χώρο εγκατάστασης του δεματοποιητή όπως έχει σχεδιάσει και προγραμματίζει να κάνει ο Δήμος του Πύργου και της Ολυμπίας.
Οι πολίτες καυτηρίασαν για ακόμη μία φορά το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθούν να επιβάλουν σε βάρος τους οι Δήμοι Πύργου και Ολυμπίας και αποκάλυψαν ότι μετά τον κτηνοτρόφο Χρήστο Βλάχο που συνελήφθη με κακουργηματικού χαρακτήρα δίωξη και τελικά αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, η Αστυνομία κάλεσε και άλλον κάτοικο της περιοχής να μεταβεί στο γραφείο του ανακριτή Πύργου με την κατηγορία της παρακώλυσης λειτουργίας κοινωφελούς εγκατάστασης σε βαθμό κακουργήματος (!)
Προχθές τη χωματερή της ντροπής επισκέφθηκε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνη για τα περιβαλλοντικά θέματα, Ηρώ Διώτη. Μιλώντας στην «Ε» χαρακτήρισε απαράδεκτη και εγκληματική την προσπάθεια των τοπικών παραγόντων να μετατρέψουν σε χωματερή μια δασική έκταση δίπλα στον Αλφειό και τόνισε ότι εκεί συντελείται μια προκλητική παρανομία σε βάρος της υγείας των πολιτών και του περιβάλλοντος.
Η κ. Διώτη παρότρυνε τους κατοίκους της περιοχής να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να καταφέρουν να αλλάξουν την κατάσταση και επισήμανε πως δεν θα έπρεπε ένας δήμαρχος να σύρει τους δικούς του δημότες στα δικαστήρια και να τους αντιμετωπίζει ως εγκληματίες.
«Αυτά που συμβαίνουν εδώ με τις συλλήψεις των κατοίκων που σύρονται βράδυ στα κρατητήρια χωρίς να ξέρει κανένας πού βρίσκονται και με το να υποβάλλονται μηνύσεις από αυτοδιοικητικούς, δεν είναι κάτι που μας εκπλήσσει», είπε η κ. Διώτη και παρομοίασε την κατάσταση στις Λίμνες του Αλφειού με τις υποθέσεις της Κερατέας και της Χαλκιδικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: