p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Οι διαδρομές της Ολυμπιακής Φλόγας

Του Δημήτρη Τερζή
 Φαίνεται ότι η αγωνία πολλών ιστοσελίδων του εθνικού μας κυβερνοχώρου λαμβάνει τέλος. Η Φλόγα παραμένει στα ελληνικά χέρια και κανείς ούτε θέλει ούτε επιδιώκει να την αρπάξει.
«Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ανάβει πάντα στην Αρχαία Ολυμπία και πουθενά αλλού». Αυτό είναι το «ένδοξο» μήνυμα-απάντηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στις αναρτήσεις που οργίασαν τις τελευταίες μέρες, επικαλούμενες πληροφορίες από τη ΔΟΕ, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει σχέδιο υφαρπαγής της τέλεσης αφής της Φλόγας από την Ελλάδα. Το δημοσίευμα που μιλούσε για αρπαγή της Ολυμπιακής Φλόγας αναφέρεται στην Ολυμπιάδα Νεότητας που θα γίνει τον Αύγουστο του 2014 στην πόλη Νανγίγκ της Κίνας. Σύμφωνα με αυτό, οι διοργανωτές ζήτησαν από τη ΔΟΕ η Φλόγα να ανάψει εκεί και όχι στην Ελλάδα προκειμένου να περιοριστεί το κόστος. Η ΔΟΕ δεν είναι αντίθετη προς αυτό το ενδεχόμενο, με τη σημαντική διαφοροποίηση ότι δεν θα πρόκειται για «Ολυμπιακή Φλόγα» αλλά για τη «Φλόγα των αγώνων». Με τον τρόπο αυτό ούτε γάτα ούτε εθνική ζημιά!


Από τη Σιγκαπούρη στη Σρι Λάνκα

«Πάγια δέσμευση και θέση της ΔΟΕ είναι η Φλόγα τόσο των θερινών όσο και των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων να ανάβει στην Ολυμπία, των δε παραολυμπιακών στην Πνύκα. Για την Ολυμπιάδα Νεότητας δεν υπήρξε ποτέ ουσιαστικό θέμα. Ούτε την πρώτη φορά υπήρχε πρόθεση να ανάψει στην Ελλάδα πριν από 4 χρόνια, ωστόσο αυτό έγινε έπειτα από επιθυμία των διοργανωτών της Σιγκαπούρης, οι οποίοι δεν σκέφτηκαν το κόστος κι έτσι η τελετή αφής έγινε στο Παναθηναϊκό Στάδιο», λέει στην «Εφ.Συν.» ο υπεύθυνος Τύπου της ΕΟΕ Τ. Παπαχρήστου. «Εν προκειμένω δεν μιλάμε για την επίσημη Ολυμπιακή Φλόγα των Αγώνων αλλά για μια απλή φλόγα των συγκεκριμένων αγώνων, η οποία επ’ ουδενί και πουθενά δεν χαρακτηρίζεται ως “Ολυμπιακή”».

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που διεξάγονται οι συγκεκριμένοι αγώνες –η πρώτη διοργάνωση έγινε στη Σιγκαπούρη το 2010 ενώ η επόμενη έχει ανατεθεί στη Σρι Λάνκα. Στόχος της Ολυμπιάδας Νεότητας –που αποτελεί έμπνευση και όνειρο του Ζακ Ρογκ– είναι να μπουν τα παιδιά στο πνεύμα του ολυμπισμού από νωρίς. Εντύπωση βέβαια προκαλεί το γεγονός ότι και οι τρεις αναθέσεις που έχουν γίνει ώς τώρα περιλαμβάνουν πόλεις της Ασίας και μόνο, αλλά αυτό μάλλον έχει να κάνει με το εμπορικό κομμάτι της ιστορίας.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: