p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ: Για τη μήνυση - σύλληψη του Χρ. Αθανάσουλα

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηλείας καταδικάζει την απαράδεκτη ενέργεια, με την οποία ο συμπολίτης μας X. Aθανάσουλας συνελήφθη και οδηγήθηκε με τη διαδικασία του Αυτοφώρου, στο αστυνομικό τμήμα του Πύργου,

μετά από μήνυση του πρώην βουλευτή Ηλείας κ. Δημητρουλόπουλου, για σχόλιο που φέρεται ότι ανάρτησε στο διαδίκτυο. Μάλιστα, όπως αποδείχτηκε αργότερα αυτό το σχόλιο ήταν μια απλή αναδημοσίευση ενός άρθρου.


Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς σε τέτοια περιστατικά ως εκπαιδευτική κοινότητα, που το τελευταίο διάστημα υφιστάμεθα από το Υπουργείο Παιδείας «νομότυπους» εξαναγκασμούς, ώστε να προβαίνουμε σε ενέργειες οι οποίες αντίκειται στο λειτούργημά μας.

Ενώ από την άλλη μεριά έχουμε παράδειγμα συναδέλφου που παραμένει εκτός σχολείου, εξαιτίας μιας εξωσχολικής δικαστικής εκκρεμότητας, για την οποία μάλιστα έχει αθωωθεί. Είναι ξεκάθαρο ότι γύρω μας έχει στηθεί ένα πλέγμα νομικών κανόνων, που καλλιεργεί το φόβο.



Η ενέργεια της συγκεκριμένης δίωξης αποτελεί ξεκάθαρη επίθεση στο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης.

Δείχνει το δρόμο για το πώς θα πρέπει να φιμώνονται οι φωνές που κριτικάρουν πολιτικά πρόσωπα, σε μια εποχή μάλιστα που ένα μεγάλο μέρος αυτών, εγκαλείται στη συνείδηση του λαού, για πολλές από τις πολιτικές τους πράξεις.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε διαδικασία δίωξης του Χρήστου Αθανάσουλα και την πλήρη απαλλαγή του από τις κατηγορίες.

το Δ.Σ της ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: