p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Αδελφοποίηση Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας - Colorado Springs

Την Τρίτη 17 Ιουνίου 2014 και ώρα 19.00, θα πραγματοποιηθεί η τελετή Αδελφοποίησης, μεταξύ του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της Αμερικανικής πόλης Colorado Springs, στον Αρχαιολογικό Χώρο (Ναός της Ήρας). 
Η μεγάλη διεθνής επιρροή της Αρχαίας Ολυμπίας, παρακίνησε τον Δήμαρχο της πόλης Σπρινγκς του Κολοράντο των ΗΠΑ, να θέσει θέμα αδελφοποίησης των δύο πόλεων.
Το Κολοράντο Σπρινγκς είναι μια πόλη 500.000 περίπου κατοίκων, με έντονο το ενδιαφέρον της να διοργανώνει Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς στο Κολοράντο Σπρινγκς είναι η έδρα της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής των ΗΠΑ και κέντρο σημαντικών αθλητικών δραστηριοτήτων, Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αθλημάτων. 
Αξιοσημείωτο είναι ότι, στην πόλη αυτή υπάρχει ένα εξαιρετικό προπονητικό κέντρο για Ολυμπιακούς Αγώνες, από τα καλύτερα στον κόσμο, που το επιλέγουν χιλιάδες Αμερικανοί αθλητές, όπως και ένα από τα κορυφαία χιονοδρομικά κέντρα στον κόσμο, στις παρυφές των Βραχωδών Ορέων.
Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί, ότι σύμφωνα με έρευνα του γνωστού περιοδικού «Money», το 2009, το Κολοράντο Σπρίνγκς αναδείχθηκε ως η καλύτερη πόλη για να ζει κανείς στις ΗΠΑ.
Ο Δήμαρχος της πόλης, Στιβ Μπατς, απευθυνόμενος στον Κυβερνήτη του Κολοράντο υποστήριξε δυναμικά την αδελφοποίηση με την Αρχαία Ολυμπία, κάτι που θα τονίσει ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό χαρακτήρα της πόλης του. 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας στην συνεδρίασή του, στις 24 Μαρτίου 2014, ομόφωνα, είχε αποδεχθεί το αίτημα και είχε αποφασίσει την αδελφοποίηση της Αρχαίας Ολυμπίας - γενέτειρας Πόλης των Ολυμπιακών Αγώνων και έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας - με την πόλη Colorado Springs των Η.Π.Α.
Ήδη, έχει επίσημα γίνει η διαδικασία Αδελφοποίησης από την Αμερικανική πόλη και η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, στις 9 Απριλίου 2014, στην οποία συμμετείχε εκπρόσωπος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.
Η Αδελφοποίηση θα δώσει τη δυνατότητα στις δύο πλευρές να αναπτύξουν κοινές πρωτοβουλίες:
- Για την προώθηση των μεγάλων Ολυμπιακών ιδεωδών, της φιλίας, της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών.
- Για την προώθηση και καλλιέργεια πολιτιστικών, κοινωνικών και αθλητικών σχέσεων μεταξύ των δύο πόλεων και γενικότερα μεταξύ των φίλων λαών της Ελλάδας και των Η.Π.Α., που αναμένεται να ενδυναμώσουν ακόμα περισσότερο τη συνεργασία των δύο πλευρών.
Η σχετική τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Ιερό Άλσος της Ολυμπίας, μπροστά στο Ναό της Ήρας, όπως έχει καθιερωθεί να πραγματοποιούνται οι τελετές Αδελφοποίησης και που στις μέρες μας ανάβει η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. 
Με την Αδελφοποίηση, θα επισφραγιστούν και επισήμως οι σχέσεις μεταξύ των δύο πόλεων, με απώτερο σκοπό, την ανάπτυξη στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της παιδείας και της επιχειρηματικότητας με πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: