p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Στο τέλος τον έκαψαν στη Φιγαλεία

Στις 13.00 περίπου έκλεισε η επαρχιακή οδός από την είσοδο έως την κεντρική πλατεία της Νέας Φιγαλείας με την κυκλοφορία να διεξάγεται από παρακαμπτήριο και καρναβαλιστές και άρματα άρχισαν να παρατάσσονται.
Φέτος, το Καρναβάλι που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος παρακολούθησε εκατοντάδες κόσμος που βρέθηκε την Κυριακή της Τυρινής στην Νέα Φιγαλεία. Πολίτες και κάτοικοι από Νέα                                                                Φιγάλεια, Ζαχάρω, Κυπαρισσία, Κρέστενα, Γιαννιτσοχώρι και πολλές άλλες περιοχές από όλη την νότια Ηλεία καθώς και δεκάδες ετεροδημότες διασκέδασαν στο καρναβάλι της Φιγαλείας για περίπου 1 ώρα χορεύοντας σε τρελούς αποκριάτικους ρυθμούς.
Το καρναβάλι της Φιγαλείας περιλάμβανε οκτώ άρματα με το μεγαλύτερο αυτό του βασιλιά καρνάβαλου.
Βασιλιάς Καρνάβαλος ποιος άλλος από τον Γιάνη Βαρουφάκη. Ακολούθησαν η βασίλισσα του καρναβαλιού, η μαύρη βάρκα με τα πορτοκαλί σωσίβια και τα κόκκινα πανιά – Ελλάδα που βουλιάζει εξαιτίας του μεταναστευτικού, ο ληστής με το ΑΤΜ που μόλις έκλεψε, το φέρετρο με την Κηδεία των Σόιμπλε και Μέρκελ, η βάπτιση της Μέρκελ, οι γανωτζήδες του Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιγαλείας, το ‘κούρεμα χρέους’ καθώς και ο Επίδοξος Καβαλάρης με το άλογό του. Το φετινό καρναβάλι περιλάμβανε ακόμα πολλούς καρναβάλιστες από όλη την περιοχή της Φιγαλείας ενώ το παρακολούθησαν πάνω από 500 άτομα!


Το καρναβάλι παρουσίασαν οι Καπλάνης Θανάσης, Παναγιώτης Πλάκας και Κουτσούνης Θανάσης οι οποίοι και ξεσήκωναν τον κόσμο κάθε ώρα και στιγμή. Μετά το πέρας της καρναβαλικής παρέλασης εκατοντάδες κόσμος συγκεντρώθηκε στη κεντρική πλατεία για να χορέψει,να διασκεδάσει αλλά και να παρακολουθήσει την καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου.
http://www.erapirgou.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: